Builds
Image default
Kinderen

Dit leert je kind door te bouwen met bouwspeelgoed

Vind je kind het ook zo leuk om te bouwen met bouwspeelgoed? Dan kun je dat prima stimuleren, want het biedt namelijk ontzettend veel voordelen. Zo leert je kind niet alleen problemen oplossen, maar ook stimuleert dit de creativiteit. Ben je benieuwd naar alle voordelen? Lees hieronder dan gerust verder.

Het oplossen van problemen

Bouwen met bouwspeelgoed is ontzettend goed voor je kind. Je kind leert namelijk problemen oplossen. Het bouwwerk mag misschien iets breder of juist wat hoger. En wanneer dreigt er instorting en hoe kan dat voorkomen worden? Je kind leert beetje bij beetje steeds meer.

Creativiteit

Kinderen kunnen hun eigen plan volgen en een idee vormgeven als zij dat willen. Door te bouwen met bouwspeelgoed wordt de creativiteit steeds weer een beetje verder gestimuleerd. Als je kindje speelt met andere kinderen kunnen zij elkaar weer stimuleren in hun creativiteit. Er kan vaak eindeloos gecombineerd worden en dat doet de creativiteit natuurlijk ten goede.

Wiskunde

Je kind kan ook daadwerkelijk slimmer worden door te bouwen met bouwspeelgoed. Bepaald bouwspeelgoed is namelijk speciaal ontworpen voor spelenderwijs leren. Daarmee kan je kind zich dus al min of meer voorbereiden op de vakken van later!

Zelfvertrouwen

Bouwen met bouwspeelgoed geeft je kind ook zelfvertrouwen. Je kind bouwt eigenwaarde op als hij of zij een mooie constructie heeft gemaakt. Samen bouwen zorgt er bovendien voor dat je kind wil delen met anderen. Dat zorgt dus niet alleen voor zelfvertrouwen, maar ook kan je kind zich sociaal ontwikkelen.

Motoriek stimuleren

Spelen met blokjes kan zowel de fijne als de grove motoriek stimuleren. Bij het consultatiebureau wordt daarom ook vaak aangeraden om bouwspeelgoed te kopen. Hoe ouder je kind wordt, hoe beter de motoriek zich ontwikkeld. Daarom kun je eerst gebruikmaken van Duplo sets, maar later kun je kiezen voor LEGO sets. Uiteraard zijn er ook nog andere bouwsets- en merken waar je uit kunt kiezen.

Wetenschap

Ook de wetenschap speelt hier een rolletje in. Blokken zorgen namelijk voor het wetenschappelijk redeneren van bepaalde zaken: zo zien kinderen zwaartekracht in actie een leren zij hoe overbruggingen werken. Je kind wordt daardoor ook slimmer en dat is natuurlijk uitermate goed voor zijn of haar ontwikkeling.

Stimuleer je kind om te gaan bouwen met bouwspeelgoed!

Daarom is het dus ook belangrijk dat je je kind stimuleert om te gaan bouwen met bouwspeelgoed. Er zijn talloze bouwsets waar je uit kunt kiezen. De fantasie kan dan een eigen leven gaan leiden en dat is alleen maar goed voor zijn of haar ontwikkeling.

Voor meer info :