Builds
Image default
Kinderen

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van babyschoenen?

Je baby heeft misschien het kruipen gedag gezegd en is gaan lopen. Dan is het de hoogste tijd om babyschoenen te gaan kopen. De eerste schoenen voor je baby kopen is niet zo makkelijk. Er zijn een aantal punten waar je op moet letten bij de aankoop van een babyschoen.

Belangrijk om te weten

Het is belangrijk dat je weet dat de voetjes van een baby niet zo sterk zijn en deze kwetsbare voetjes moet je beschermen. Zo bestaan de voetjes voornamelijk uit kraakbeen. Uiteindelijk veranderd dit kraakbeen in bot. Daarbij zijn de spieren en de zenuwen ook niet ontwikkeld. Door het spelen van de baby met de voetjes, beginnen de spieren zich te ontwikkelen. Voor binnen heeft een kind geen schoenen nodig. Er wordt aangeraden door artsen om dan gebruik te maken van de blote voet of slofjes aan te schaffen. Als je naar buiten gaat moet je de babyvoetjes beschermen met schoentjes. Deze schoentjes moeten dan flexibel en soepel zijn. Lees verder, als je wilt weten waar je op moet letten?

Pasvorm en maat

De pasvorm en de maat van de babyschoentjes zijn erg belangrijk. Het is belangrijk om de juiste maat aan te schaffen die goed aansluit op het voetje in de lengte en in de breedte. Om de juiste maat te vinden is het verstandig om naar een winkel te gaan. Daar hebben ze vaak professionals lopen op het gebied van schoenen. Daarnaast moet je bij het passen van schoentjes zorgen dat je baby sokjes aan heeft. Als je de maat hebt is de pasvorm ook belangrijk. Het moet zo zijn dat de schoen stevig is rond de hiel. Daarnaast moet het niet zo zijn dat de voetjes gaan schuiven in de schoen zelf, want dit kan zorgen voor blaren. Zorg ook bij de pasvorm en maat dat je de schoenen makkelijk aan kan doen. De kans is groot dat je dit vaker dan één keer op een dag moet doen.

Materiaal

Als je de pasvorm en de maat goed hebt staan is het goed om te kijken naar het materiaal. Er wordt aangeraden door deskundige om gebruik te maken van natuurlijke materiaal. De reden voor natuurlijk materiaal is dat het kan zorgen voor het afkoelen van de voetjes van je baby en dus geen zweetvoetjes. De schoenen kunnen beter ademen wordt gezegd.

Zool

De zool is ook een belangrijk aspect van een babyschoentje. De zool moet buigbaar zijn. De voeten van je baby moeten normaal kunnen bewegen. Daarnaast moet je er ook voor zorgen dat de zolen van de schoentjes niet te glad zijn. Je baby kan met gladde zooltjes niet goed lopen en kan ook vaker vallen.  

Schoentjes aanschaffen

Er zijn verschillende partijen zoals Shoesme, die babyschoentjes verkopen. Een hoge prijs betekent niet automatisch dat dit een betere kwaliteit is. Het kan ook met het merk te maken hebben. Sommige ouders hechten veel waarde aan de uitstraling en een bepaald merk, dus die hebben daar ook meer geld voor over. Als je bij de aankoop van deze schoentjes gewoon rekening houdt met de punten die zijn gesproken kan je de perfecte schoentjes aanschaffen.