Builds
Kinderen

Tips voor trampoline kopen

Trampoline springen wil iedereen natuurlijk wel. Maar nu is het ook toegankelijk voor in uw tuin. De diverse afmetingen zorgen ervoor dat er in iedere tuin een ronde trampoline of rechthoekige trampoline past. En als u aan veiligheid denkt, want denkt u dan van combi trampolines. U besteld alles in één en bent voor de komende jaren voorzien van plezier en beweging in uw tuin. Trampolines4you.nl is een specialist op het gebied van trampolines en kan u goed informeren over de kwaliteit van de verschillende trampolines.
Een kritische blik loont op lange termijn:
1. Het randkussen van de trampoline is één van de belangrijkste onderdelen. Alleen een breed en goedgevuld randkussen maakt volledige afdekking van de veren en het trampolineframe mogelijk.
2. Bovendien zijn trampolines met een gegalvaniseerd frame zeer aan te bevelen. Dit zorgt ervoor dat de trampoline niet gaat roesten en waarborgt langdurig springplezier. Daarnaast is het noodzakelijk te letten op de dikte en diameter van de buizen van het trampolineframe. Hoe hoger beide getallen, des te robuuster het frame. Vakkenners adviseren een diameter van minimaal 38 mm en een staaldikte van minimaal 1,5 mm.
3. Ook de soort en behandeling van de veren hebben een grote invloed op de veiligheids- en plezierfactor van het springen. Zoals bij het frame van de trampoline draagt hier ook de galvanisering bij aan het tegengaan van roest. Voor optimaal springcomfort zorgen de veren als er gebruik wordt gemaakt van lange en conische veren, omdat deze voor een optimale verdeling van de sprongkracht zorgen. Een trampoline met langere veren springt wezenlijk hoger en lichter bij een kleinere krachtinspanning. Aanbevolen minimum lengte van een veer is 17,5 cm.
4. Het is belangrijk de gehele verwerking van de trampoline uitgebreid te bekijken, bijvoorbeeld: hoeveel stiknaden heeft de springmat? Over het algemeen geldt, hoe meer stiknaden, hoe hoger de kwaliteit van de trampoline.
5. Niet op de laatste plaats moet er goed gelet worden op geteste veiligheid en bijbehorende certificaten, waaronder TÜV, AIB en ASTM.

Voldoet de trampoline aan bovenstaande criteria, dan staat niets het springplezier in de eigen tuin in de weg. Indien de trampoline voor jongere kinderen is, dan is het aanbevolen een trapje en een veiligheidsnet aan te schaffen of een inbouwkit. Het trapje dient als opstaphulp, het veiligheidsnet op de trampoline voorkomt dat kinderen van de trampoline af kunnen vallen. Met een inbouwkit graaft u uw trampoline op een veilige en goede manier in, zodat de trampoline verlaagd is. Wanneer uw trampoline op deze manier wordt uitgerust, hebben groot en klein plezier en zijn ze in de buitenlucht in beweging! Voor meer informatie kunt u terecht op de site van trampolines4you.nl

Voor meer info : http://www.trampolines4you.nl

Gerelateerde artikelen

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van babyschoenen?

Een kindertandpasta die kindertandjes op een leuke manier gezond houdt

Kies online de leukste geboortekaartjes uit