Builds
Image default
Verbouwen

Hoeveel bedragen de bouwtechnische keuring kosten?

Er kan worden vastgesteld dat het merendeel van de mensen die overwegen om een huis te kopen er tegenwoordig voor kiezen om een bouwtechnische keuring uit te laten voeren. Een dergelijke keuring is interessant omdat je op die manier kan voorkomen dat je met vervelende verrassingen wordt geconfronteerd. Ondanks het feit dat het laten uitvoeren van een dergelijke keuring in de praktijk ongelofelijk interessant is geldt voor veel mensen toch dat ze er nog even extra over willen nadenken. De reden? De bouwtechnische keuring kosten die in rekening worden gebracht. Zijn deze kosten eigenlijk wel te verantwoorden? Wij zochten het voor je uit en hebben onze bevindingen hieronder voor je op een rijtje gezet.

Welke factoren beïnvloeden de prijs van de bouwtechnische keuring?

Er zijn verschillende zaken die de bouwtechnische keuring kosten beïnvloeden. In eerste instantie is er het bouwkundig bureau die je uitkiest. Voor elk bureau geldt namelijk dat ze haar eigen tarieven hanteert. Wil je er dus zeker van zijn dat je kan genieten van de scherpste prijs voor het uitvoeren van de keuring? Dan zou het in de praktijk de moeite waard kunnen zijn om even een vergelijking uit te voeren tussen de verschillende bureaus die zich in jouw omgeving bevinden.

Bovenstaande maakt meteen duidelijk dat de kosten die in rekening worden gebracht voor een bouwtechnische keuring niet zijn vastgesteld. Met andere woorden, het staat elk bureau eigenlijk volledig vrij om zelf te bepalen hoeveel de kosten bedragen die men in rekening brengt. Wel moet je er bij stil blijven staan dat de bouwtechnische keuring kosten ook afhankelijk zijn van bijvoorbeeld de omvang waar de woning over beschikt. Des te groter het pand des te meer er moet worden gecontroleerd en des te hoger bijgevolg uiteraard de kosten zullen komen te liggen. Dit is echter eigenlijk iets dat voor zich spreekt.

Hoeveel bedragen de bouwtechnische keuring kosten nu precies?

Voor een behoorlijk aantal mensen geldt dat zij zich de vraag stellen of het nu al dan niet de moeite waard is om de bouwtechnische keuring kosten te maken. Dit begrijpen wij volledig. Het kopen van vastgoed brengt immers op zich reeds niet onaanzienlijke kosten met zich mee. Het laatste waar je dan eigenlijk op zit te wachten is het maken van nog eens extra kosten. Toch moet het gezegd dat deze kosten slechts in schril contrast staan met de besparing die je mogelijks op de aankoop van het pand kan realiseren. Bovendien is het ook nog eens zo dat je heel wat slapelozen nachten kan voorkomen. Je weet immers precies wat je zal kunnen verwachten van jouw aangekochte pand.

Gemiddeld gezien zijn de bouwtechnische keuring kosten gelegen tussen de 200 en 700 euro. Ondanks het feit dat het natuurlijk wel om een beetje geld gaat zijn deze kosten meer dan betaalbaar te noemen. Doordat je een aantrekkelijke besparing kan realiseren op de aankoopprijs van de woning haal je deze kosten er in principe ook zo terug uit. Het mag hoe dan ook duidelijk zijn, de kostprijs hoeft het laten uitvoeren van een bouwtechnische keuring geen stokken in de wielen te steken, integendeel. Het laten uitvoeren van zo’n keuring is altijd aan te raden.

 

Vooraf weten waar je aan toe bent? Neem dan eens een kijkje op Homekeur.nl.