Builds
Image default
Woning en Tuin

Gespecialiseerde groothandel in tuinzaden, gevestigd in België

Wanneer u op zoek bent naar een specifieke zadenmengeling of u grote oppervlaktes wilt voorzien van beplanting, heeft u bij een groothandel in tuinzaden de meeste kans om het geschikte product te vinden. Wij laten u in dit kader graag kennis met maken met Global Green Seeds. Deze in België gesitueerde groothandel in tuinzaden heeft zich in de loop der jaren gespecialiseerd in de import van diverse zaden. Ze verdelen zowel planten- en bloemenzaden als graszaden voor diverse toepassingen.

Welke soorten gras bestaan er?

In dit stuk gaan we dieper in op de functies van gras. Denkt u dat iedere soort gras grotendeels hetzelfde nut heeft? Niets is minder waar. Er zijn ontelbaar veel soorten gras, ieder met hun eigen voordelen en uitstraling. De meeste mensen die over een tuin beschikken, zullen over een relatief ‘normale’ grassoort ontwikkelen. Deze soort is geschikt als gazon en doet het heel goed in het Belgische klimaat. Een gazon valt onder recreatief gras. Hier vindt u ook nog de recreatiesoorten, welke vooral worden gebruikt om speeltuinen en sportterreinen mee te bedekken. Recreatief gras kan tegen een stootje, en blijft het hele jaar door mooi groen. Afhankelijk van de intensiteit van de activiteiten die op het gras uitgeoefend worden, kiest u een type. Dat hoeft u uiteraard niet uw eentje te doen. Maak het uzelf gemakkelijk en vraag om deskundige raad van Global Green Seeds. Ze geven u met plezier een woordje uitleg en bekijk samen met u welke zaden uit hun groothandel in tuinzaden het meest geschikt zijn voor uw gewenste toepassing.

Kies het beste voeder voor uw dieren

Een onderdeel van de grasindustrie waar velen onder ons niet onmiddellijk aan denken, is de veevoederindustrie. De dieren grazen dag in dag uit op hun met gras bezaaide weides. Weidegras verschilt van recreatiegras. Het bevat veel meer voedingsstoffen en wordt vaak gemengd met diverse kruiden- en plantensoorten. Dat geeft meer smaak aan het gras, waardoor de dieren het lekkerder vinden dan andere grassoorten. Weides kunnen ook ingezet worden als hooiweiden. Het gras wordt dan gemaaid en gedroogd, en biedt ook in de winter een voedingsbron voor het vee.