Builds
Image default
Woning en Tuin

Insecten buiten de deur

In de zomermaanden wil je graag de zon in huis, maar niet de insecten die daarbij horen. Een van de oplossingen is het installeren van vliegendeuren. Zo kun je een vliegendeur dicht doen, maar je gewone deur lekker open laten.

Het gaas in vliegendeuren laat geen insecten binnen, maar nog wel genoeg licht zodat het lijkt alsof je de deur gewoon open hebt.

Daarnaast zijn vliegendeuren gemakkelijk in het gebruik en net zoals vliegenramen op maat kan je ook vliegendeuren op maat verkrijgen. Deze zijn vrij eenvoudig zelf te installeren en zullen zo voor jou perfect passen.

Soorten vliegendeuren

Bij het installeren van vliegendeuren heb je keuze tussen een los inzetbare vliegendeur en een plissé-vliegendeur. De los inzetbare vliegendeur is als het ware een zelfstandige deur achter je eigen deur, en klap je ook open als een normale deur. Deze deuren vallen meestal tegen het kozijn aan dicht.

Je kunt ze door middel van een veer laten dichtklappen, en door middel van een magneet kun je ervoor zorgen dat de vliegendeuren echt dicht blijven zitten. Een plissé-vliegendeur kun je in je deuropening opzij schuiven. Deze vliegendeuren worden aan het kozijn bevestigd en schuif je, als je hem niet wilt gebruiken, gewoon terug in een cassette.

Vliegendeuren installeren

Het installeren van vliegendeuren is zo gebeurd. Na het opmeten van je deuropening zaag je je onderdelen op maat. De losse profielen van de vliegendeur kun je volgens de handleiding van je bouwpakket aan elkaar bevestigen, meestal gebeurt dit met hoekstukken. Daarna leg je het gaas over je net gemaakte raamwerk, druk je het gaas met een koord in de sponning en snij je het overige gaas af.

Als je je vliegendeur op maat hebt besteld, kun je deze stap natuurlijk overslaan. Vervolgens kun je jouw vliegendeuren aan het kozijn bevestigen, vaak met behulp van scharnieren.