Builds
Woning en Tuin

Tips bij het kopen van Tuintegels

Tuintegels kopen kan best lastig zijn. Vooral omdat er zo ontzettend veel te kiezen valt. Het is goed om je eerst af te vragen wat voor terras te wilt maken. Bij een zonterras is het slimmer om een lichte kleur tuintegel te gebruiken, omdat een tegel met donkere kleur erg heet kan worden als de zon er de hele dag op schijnt.

Daarna kun je gaan kijken welk materiaal je aanspreekt als tuintegel. In hoofdlijn heb je keuze uit drie soorten tuintegels: Natuursteen tegels, keramische tegels of betontegels.

Natuursteen
Natuursteen tegels heb je in drie verschillende afwerkingen: gevlamd geborsteld, gezoet en naturel. Let op dat de kleur van natuursteen per tegel kan verschillen, daar moet je van houden, maar in het grote geheel staat dit erg mooi.

Keramische tuintegels
Keramische tegels worden voornamelijk geproduceerd uit het natuurlijke materiaal klei. Van de gewonnen klei wordt een homogeen mengsel gemaakt dat vervolgens gebakken wordt onder hoge temperaturen. Het resultaat is een harde krasvaste tegel.

Betontegels
Met betontegels kun je eindeloos variëren. Niet alleen kun je de betontegels in verschillende legverbanden leggen, ook zijn er betontegels met verschillende kleuren en afwerkingen. De saaie grijze betontegel is vervangen door vele soorten mooie tuintgels. Een bekende is bijvoorbeeld de Oudhollandse betontegel, ook wel bekend als de schellevis tegel.

Wilt u tuintegels goedkoop inkopen? Vraag dan om een kortingscode op bestrating-online.nl.

Voor meer info : http://bestrating-online.nl/kopen/tuintegels/