Builds
Image default
Woningen

Architectenbureau Antwerpen maakt pareltjes

De Vlaming Hannes Coudenys verbaasde zich zo over de architectuur in Vlaanderen dat hij er besloot een boek over te schrijven. De architectuur komt er in zijn ogen niet al te best van af. Ook op Instagram zijn veel foto’s met bijschriften van hem te vinden. Zijn toon is wat laatdunkend. Dat is jammer. Het klopt dat men in België de vrijheid heeft om een droomhuis te verwezenlijken. Er zijn niet veel regels. Maar dat maakt juist ook dat er veel pareltjes zijn te vinden. Verschillende daarvan zijn gemaakt door Daan Van Troyen bvba, een architectenbureau uit Hombeek, in de provincie Antwerpen.

Mooie gebouwen van nu

Er zijn genoeg gebouwen waar men graag voor wil omrijden om te bekijken. Zoals oude basilieken en kathedralen in verschillende Belgische steden. Maar ook het door een architectenbureau voor Antwerpen bedachte prijswinnende project ‘Gate 15’ waarbij de grote getalen studenten die de stad huist elkaar makkelijk kunnen ontmoeten. Maar er zijn ook veel ‘gewone’ woningen die zeer de moeite waard zijn. Bijvoorbeeld ontworpen door het eerder genoemde architectenbureau uit Hombeek nabij Antwerpen. En dat is goed nieuws voor mensen die overwegen een woning te laten bouwen of verbouwen.

Ontdek architectuur van nu om trots op te zijn

Het architectenbureau uit Antwerpen ontwerpt niet alleen mooie woningen maar ook praktische woningen. Hierbij houdt het bureau rekening met het budget van de opdrachtgever. En uiteraard met wat de klant voor ogen heeft bij de te bouwen woning, kantoor of winkel. Een goed lichtplan maakt altijd deel uit van het ontwerp. Het is tevens mogelijk om een totaalpakket te krijgen. Zo kan de klant ook kiezen om het interieur te laten verzorgen door het architectenbureau uit Antwerpen. Snerend praten over de Vlaamse architectuur is makkelijk, zie de uitspraken van Hannes Coudenys. Maar vol bewondering praten over wat architectenbureaus in Antwerpen en Vlaanderen ontwerpen zoals ook het bureau Daan Van Troyen bvba, is gelukkig veel makkelijker.