Builds
Image default
Woningen

Permanente veiligheid niet vergeten bij het verbouwen

Ga je nog een kamer bijbouwen of de keuken vergroten? Het is een investering. Verbouwen gaat niet alleen om bijbouwen of verbouwen van een nieuwe ruimte en het inrichten daarvan, maar je moet ook rekening houden met de veiligheid van het deel dat je hebt verbouwd. Vaak genoeg denken mensen niet meteen hieraan. Hier zijn enkele beveiligingstechnieken die je kunt toepassen aan het nieuwe deel.

Versterk de buitendeuren en houd ze te allen tijde op slot. De meeste deuren zijn niet bijzonder solide – een harde trap gericht op het slot is vaak voldoende om toegang te krijgen. Probeer glazen deuren te vermijden en zorg ervoor dat houten deuren van massief hout zijn.   Installeer een nachtslot in plaats van een standaard deurslot. De langere bout zorgt voor meer kracht, hoewel het een vastbesloten inbreker nog steeds niet kan weerstaan.   Als je er zeker van wilt zijn dat de slechteriken aan de buitenkant blijven, installeer dan ook hang- en sluitwerk door een erkende slotenmaker op al jouw buitendeuren en ook ramen. Het duurt niet lang om te installeren voor een levenslange beveiliging en het is ook niet duur.

Inbrekers houden ook ervan om via ramen naar binnen te komen. Houd ze, net als deuren, altijd op slot als je niet thuis bent of ’s nachts. Plaats een dikke en doornige boom recht voor een raam. Het is niet iets waar de meeste dieven mee willen omgaan. Beveiligingstint kan jouw raam ook veiliger maken. Het voegt een tint toe aan het raam, zodat de inbrekers niet naar binnen kunnen kijken. Een stevig frame en lange schroeven helpen voorkomen dat inbrekers profiteren van zwakke kozijnen.

Het veranderen of toevoegen van deuren en ramen en het openbreken van muren kunnen allemaal problemen veroorzaken met jouw huisbeveiligingssysteem. Probeer te evalueren of (en hoe) jouw project jouw alarm zal beïnvloeden. Als je een vast beveiligingssysteem hebt, neemt de kans dat jouw renovatie jouw alarm beïnvloedt toe, aangezien het doorsnijden in en door muren ook kan leiden tot het doorbreken van beveiligingsbedrading. Houd, naast het anticiperen op eventuele problemen die jouw werk kan veroorzaken, ook apparatuur in overweging die je mogelijk wilt toevoegen. Naast het aanpakken van nieuwe externe toegangspunten, kunnen jouw renovaties nieuwe unieke beveiligingsbehoeften creëren. Door jouw renovatie te evalueren op mogelijke nieuwe veiligheidscontacten, kan de veiligheid enorm toenemen.

Conclusie

Er zijn veel preventieve maatregelen die kunnen worden genomen om ervoor te zorgen dat je je veilig voelt in jouw huis, vanaf het moment dat je wakker wordt tot het moment dat je ’s nachts slaapt. Voor veel van deze maatregelen moet worden geïnvesteerd in systemen en apparaten. Voor een verbouwing heb je niet alleen de loodgieter en de aannemer nodig, maar ook de slotenmaker. Maak dus ook vanaf het begin van de renovatie contact met een erkende slotenmaker, zodat hij de beste adviezen kan geven aan je met betrekking tot de veiligheid van jouw bezittingen en jouw dierbaren.