Builds
Image default
Alarmsysteem

Hoeveel kost nu juist een alarmsysteem

De kostprijs van een alarmsysteem is sterk afhankelijk van een aantal zaken.

 

In eerste instantie maken we een onderscheid tussen een goedkoop doe – het – zelf systeem en een professioneel alarmsysteem.

De kostprijs van een doe – het – zelf systeem bedraagt vaak slechts 200 – 300 euro.

De kostprijs van een professioneel alarmsysteem begint meestal aan 1000 euro maar loopt makkelijk op tot 2000 – 2500 euro.

 

Waarom is een doe – het – het zelf alarmsysteem zo veel goedkoper dan een professioneel alarmsysteem?

 

Een doe – het – zelf alarmsysteem is een stuk minder betrouwbaar dan een professioneel alarmsysteem. De detectoren durven al eens een vals alarm geven. Dit is natuurlijk een groot probleem. Een alarmsysteem zou enkel alarm mogen geven als er onbevoegden in je woning of bedrijf zijn. Wanneer een alarmsysteem te vaak een vals alarm geeft, ga je niet meer even alert reageren als je een alarm melding binnen krijgt. De gebruikers van het systeem denken dan ” het zal wel weer een vals alarm zijn “.  Een professioneel alarmsysteem geeft enkel een alarmmelding wanneer het moet.

 

De kostprijs van een draadloos alarmsysteem is duurder dan de kostprijs van een bedraad systeem. De draadloze componenten van een alarmsysteem zijn vaak dubbel zo duur dan de bedrade componenten. De installatiekost van een draadloos systeem ligt dan wel weer een stuk lager dan die van een bedraad alarmsysteem. Wanneer je kiest voor een alarm dat wordt geplaatst door een erkende beveiligingsonderneming zal de kostprijs van bedraad of draadloos systeem nogal gelijk lopen.

 

Ok, je kiest voor een professioneel alarmsysteem. Maar betaal je dan 1000 of 2000 euro.

 

De kostprijs hangt sterk af van het aantal detectoren en bedieningspanelen je voor je woning nodig hebt.

In principe is de aankoop van de alarmcentrale (het hart van het alarmsysteem) de duurste aankoop. Dit kost tussen de 500 en 700 euro. Dan heb je ook nog bedieningspanelen nodig om het alarm aan en uit te schakelen. Deze kosten tussen de 100 en 200 euro. Hoe meer bedieningspanelen je laat plaatsen, hoe duurder je alarmsysteem wordt. Dan moet je ook nog bewegingsdetectoren of magneetcontacten etc laten plaatsen. De kostprijs van deze sensoren variëren tussen 50 – 100 euro. Finaal heb je ook nog een binnen – en buitensirene nodig.

Het wordt al snel duidelijk dat iemand dat 3 bedieningspanelen en 10 sensoren laat plaatsen makkelijk aan een bedrag van 2000 euro zal komen.

Wanneer je een alarmsysteem kiest, informeer je dan goed alvorens een keuze te maken. Want enkel wie goed is geïnformeerd, kan de juiste beslissing nemen.

 

 

Voor meer info : http://www.stopdedief.be/alarmsysteem