Builds
Image default
Onderwijs

Organisatietalent en passie voor het ondersteunen van de core business

Als secretaresse ben je de steun en toeverlaat voor meerdere mensen binnen een bedrijf. Je bent de eerste die bezoekers aan het bedrijfspand zien, je neemt contact op met de betreffende contactpersoon om aan te geven dat zijn of haar afspraak er is, je houdt agenda’s bij en je regelt zakenreizen. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor een aantal administratieve taken, zoals de in- en uitgaande post, het archief, het organiseren van vergaderingen en tijdens deze bijeenkomsten notuleren. Lijkt je dit wat? Dan is een secretaresse opleiding iets voor jou.

Kenmerken van een goede secretaresse

Een secretaresse wil altijd het naadje van de kous weten om de administratie en het secretariële werk goed te kunnen uitvoeren. Je moet al je collega’s kennen en daar van nature ook interesse in hebben. Je wilt je graag onmisbaar maken, door al je activiteiten te organiseren met overzicht en accuratesse. Je hebt voelsprieten voor als er ergens iets niet helemaal klopt en durft hier ook naar te handelen. Bij noodgevallen ben je flexibel en doortastend om goed te kunnen optreden.

Basisvaardigheden van een secretaresse

Wanneer je verantwoordelijk bent voor de interne en externe correspondentie, moet deze voor wat betreft spelling, interpunctie en grammatica wel kloppen. En het is al lang niet meer zo dat deze correspondentie alleen in het Nederlands plaatsvindt. Steeds vaker moet je op zijn minst vaardig zijn in de Engelse taal. Om je na het afronden van de opleiding te onderscheiden van de overige secretaresses die de arbeidsmarkt opgaan, kun je eraan denken om je ook in andere talen vaardig te maken. Werken bij een internationale organisatie ligt dan ineens binnen handbereik. Werken binnen een internationale omgeving maakt het werk nog boeiender en gevarieerder. Je zult je energie en passie voor organiseren zeker kwijt kunnen in deze functie.

Voor meer info :