Builds
Image default
Onderwijs

Een ontspannen manier van scholing

Yoga, die meer dan 5000 jaar oude Indiase traditie is, is immens populair geworden in de Verenigde Staten van Amerika. Amerikanen hebben de kunst van ontspanning door yoga ontdekt. Op OBS Buinen wordt aan yoga gedaan, in het kader van mindfullness.

Omdat de populariteit met de dag stijgt, zijn er een aantal ‘yogascholen’ overal in de VS explosief gestegen om de miljoenen Amerikanen van de voordelen van yoga te voorzien.

Een aantal yogalessen vindt plaats via programma’s voor volwasseneneducatie en bij verschillende yogacentra in verschillende staten. Je kunt informatie over yogacentra krijgen op internet. Er zijn veel privé yogaleraren die lessen geven om je persoonlijke aandacht te geven.

Hoewel je misschien heel graag yoga-oefeningen doet, is de sleutel het inschrijven voor een juiste yogales met een deskundige yoga-instructeur die naar je persoonlijke behoeften zal kijken. Het is ook belangrijk dat je je beperkingen en doelen kent.

Hoewel de voor- en nadelen van yoga algemeen bekend zijn, is er heel weinig bekend over de yoga-instructeurs. Daarom moet je, voordat je je in yogalessen stort, de juiste yoga-instructeur vinden, want het is zijn / haar omgaan met de yoga-oefening (en) die je ten goede komt of je op de lange duur schade kan toebrengen.

Er zijn een aantal belangrijke aspecten waar je op moet letten bij een yoga-instructeur. De instructeur moet op het eerste gezicht zien of je de juiste yogapose uitvoert en anders zou hij / zij in staat moeten zijn om de pose aan te passen of te corrigeren. Hij / zij moet de studenten waarschuwen welke yoga-oefening moet worden gedaan en niet moet worden gedaan, afhankelijk van uw fysieke en mentale toestand. Yoga-oefeningen die ongemakkelijk zijn en je ondraaglijke pijn bezorgen, mogen nooit worden gedaan. Een instructeur moet de studenten aanmoedigen om hun beperkingen te kennen en remediërende maatregelen te adviseren om ze te verbeteren.

Het is uiterst belangrijk dat u de inloggegevens van de instructeur steeds opnieuw controleert, omdat een verkeerde keuze u meer schade kan toebrengen bij het doen van yogaoefeningen die de instructeur zelf misschien niet weet. Zoek naar een gekwalificeerde yoga-instructeur.

Je moet het aantal studenten in je yogalessen vinden dat je gaat selecteren. Een klas met minder dan 30 studenten heeft de voorkeur, zodat de instructeur je persoonlijke aandacht kan geven.
Je kunt op experimentele basis deelnemen aan een klas om de expertise van de yoga-instructeur te peilen voordat je beslist over de keuze van yoga-oefeningen.

Er zijn verschillende soorten yogalessen en als je een beginner bent in yoga, moet je een beginnerscursus zoeken. Begin nooit met geavanceerde yogalessen. Je moet ook kijken naar het type yogalessen dat wordt uitgevoerd dat geschikt is voor stretching en ontspanning.

Je moet weten waar je yogalessen wilt volgen. Als u op zoek bent naar fitness door middel van yoga, kunt u deelnemen aan een yogales in een fitnesscentrum. Als je zelf een yoga-expert wilt zijn, moet je op zoek naar een plek die uitsluitend is voorbehouden aan yogalessen en mogelijk de ‘hogere’ of mentale yoga’s leert.

Als u een lichamelijke handicap of een ademhalingsprobleem heeft, is het raadzaam om uzelf medisch te laten onderzoeken. Zelfs als je geen handicap hebt, is medische controle aan te raden voordat je yogalessen volgt.

Voor meer info : http://www.obs-buinen.nl/