Builds
Hobby en vrije tijd

Pianolessen voor kinderen

Ben jezelf een beginnende pianist? Dan ben je vast ook geïnteresseerd in eenvoudige  pianolessen. De meeste piano cursussen zijn namelijk vooral bedoeld voor volwassenen. Daarom geven we in dit artikel een aantal handige tips om als kind piano te leren spelen.

Welke piano cursus voor kinderen?

Er zijn ontzettend veel piano cursussen, waarbij je als cursist allemaal weer iets anders leert. Je kunt namelijk kiezen voor de pianolessen van een muziekschool, privé leraar of online piano cursus. De eerste twee methoden van pianoles zijn wel erg prijzig, maar daarnaast krijg je wel goede begeleiding. Voor kinderen is begeleiding noodzakelijk om het pianospel goed aan te leren. Wanneer je zelfstandig bent in het piano spelen, dan kun je overwegen om te kiezen voor online pianolessen. Deze manier is goedkoop, maar de begeleiding is wel minimaal. Je kunt wel altijd contact opnamen per mail met de maker van de cursus.

Handig hulpmiddel voor beginnende pianisten

Als beginnende pianist is het vaak lastig om hetzelfde ritme te behouden. Door gebruik te maken van een metronoom leer je op ritme te spelen. Een metronoom verbetert je pianospel door tikjes te geven. Deze tikjes zijn vergelijkbaar met het tellen in de maat.

Welke piano voor kinderen?

Je kunt kiezen voor akoestische piano`s, waaronder ook de vleugel piano valt. Daarnaast kun je ook gewoon starten met een digitale piano, zoals het keyboard. In prijs is een keyboard wel erg voordelig en daarom uitermate geschikt voor de beginnende pianist. Wanneer je voor het echte piano geluid kiest, dan is een akoestische piano wel een vereiste. In dit geval kun je ervoor kiezen om tweedehands naar een akoestische piano te zoeken. Vaak betaal je dan nog maar de helft van nieuwprijs.

Wanneer je een piano en cursus hebt aangeschaft is het belangrijk om rustig te beginnen. Speel bijvoorbeeld niet langer dan een kwartier per keer. Ook is het beter om 3 a 4 keer per week te oefenen in plaats van elke dag.

Voor meer info : http://www.leeronlinepiano.nl/kinderen-en-piano-spelen/