Builds
Image default
Internet marketing

Affiliate marketing als bron van inkomsten


 affiliate marketing books

De essentie van het artikel is dat affiliate marketing tegenwoordig een belangrijk middel aan het worden is om hun producten en diensten te promoten. Waarom? Wat zijn de sterke punten en voordelen? Dit is waar we zullen proberen erachter te komen.

Zoals gewoonlijk begin ik helemaal opnieuw. Wat is affiliate marketing? In de wereld wordt dit type marketing affiliate marketing genoemd. Overigens is het vermeldenswaard dat “dit wonder” niet alleen werkt in de online omgeving, ook niet-internetbedrijven gebruiken het met succes. Maar de eerste dingen eerst.

De essentie van affiliate marketing

Affiliate marketing is een methode van productpromotie, waarbij onze partner voor elke klant en voor elke verkoop een bepaalde beloning krijgt, die dankzij (en soms ondanks) de inspanningen van diezelfde partner tot stand is gekomen.

Oh, ik hou niet van exacte definities, want niets is duidelijk. Ik zal makkelijker zijn. We betalen voor onze klanten om onze producten te verkopen. Op die manier is het gemakkelijker en duidelijker. Maar hoe gebeurt dit live?

Er is bijvoorbeeld een bedrijf dat dit of dat product verkoopt. We kopen dit product (of kopen het niet) en beginnen onze vrienden, kennissen (of iemand anders) erover te vertellen dat dit cool is. Als we het gratis doen, is het mond-tot-mondreclame. Als we van elke verkoop een bepaald percentage krijgen, is dit al affiliate marketing. En het percentage is niet zwak (van 30 tot 100).

In wezen worden onze klanten onze verkopers. Hoeveel verkopers kan een bedrijf inhuren? Een dozijn? Honderd? Duizend? Misschien is dit de limiet. Hoeveel klanten kan ze hebben? Tienduizenden? Honderden? Miljoenen? Wat als elk van de klanten de goederen van het bedrijf begint te verkopen, samen met de verkopers van het bedrijf? Hoeveel zal de omzet stijgen? En zonder advertentiekosten.

Hoe werkt affiliate marketing?

Ik begin met offline bedrijven. En zulke voorbeelden zijn er genoeg. Neem elk netwerkmarketingbedrijf – ze betalen een beloning aan hun partners (en zo klinkt de positie van hun verkoper) voor het feit dat ze het product van het bedrijf verkopen.

Waarom hoor je zulke dialogen niet vaker? We betalen nog steeds een percentage van de omzet aan onze medewerkers. Waarom niet hetzelfde percentage aan onze klanten betalen? Er is een reden om na te denken.

Nu online. Op internet wordt elke tweede cursus, trainingsseminarie, een boek verkocht via affiliate marketing. En niets – ze leven en bloeien, alleen de winst wordt berekend. Er wordt een affiliate-link verstrekt, een potentiële klant volgt deze, koopt, de partner ontvangt een beloning. En iedereen is blij. Het bedrijf, omdat de verkoop is verstreken. De klant, omdat hij een waardevol product heeft ontvangen. De auteur van de bron, waar de link was, ontving een beloning.

Kenmerken van online affiliate marketing.

Op internet is affiliate marketing nog steeds meer wijdverbreid, in verband waarmee we specifiek zullen praten over online functies, hoewel sommige behoorlijk geschikt zijn voor offline. Laten we ze opsommen:

het is niet nodig om zelf een product te maken

het is niet nodig om een ​​verkoopsysteem te bouwen

vaak biedt de productontwikkelaar kant-en-klare schema’s en promotietools

soms heb je zelfs geen website nodig

het minimaliseren van risico’s voor alle drie de partijen

de mogelijkheid om veel producten van verschillende leveranciers te gebruiken (dit punt voor distributeurs)

minimale kosten

Ik denk dat er andere functies zijn die ik niet heb genoemd. Lezer, denk je dat ik vergeten ben hier aan te geven? Wat zijn de voordelen van affiliate marketing? Schrijf in de opmerkingen, we zullen bespreken.

5 belangrijkste aanbevelingen om affiliate marketing te verbeteren.

En aan het einde van het artikel wil ik een paar aanbevelingen geven waarmee u meer en meer winst kunt halen uit het gebruik van affiliate marketing. De aanbevelingen zijn gebaseerd op de vele meningen van aangesloten marketeers.

Bepaal wat concurrenten aanbieden. Als concurrenten in uw branche iets aanbieden, dan werkt het. En als het werkt voor concurrenten, werkt het ook voor u.

Bekijk de producten zelf. Het is de moeite waard zorgvuldig na te denken over de producten die u via affiliate marketing wilt verkopen. Zou het dan niet pijnlijk beledigend zijn voor aanbevelingen over onnodige zaken. Als u begrijpt dat het product nuttig zal zijn, kunt u en uw omgeving gerust “vechten”.

Maak interessante en gerelateerde inhoud. Het kan een promotiepost, aanbieding, presentatie of iets anders zijn. Het is echter noodzakelijk om uit te leggen waarom u voor dit specifieke product hebt gekozen uit honderden vergelijkbare.

Experimenteer met promotiebenaderingen. Probeer verschillende beschrijvingen en verhalen. Wat werkt en wat niet. Test. Evalueer de effectiviteit van de tools.

Geef lezers (dit geldt alleen voor sites en blogs) verschillende manieren om toegang te krijgen. Bijvoorbeeld niet alleen een banner in de header, maar ook een link in de tekst van een artikel of reacties. Je moet verschillende kansen benutten.

En tot slot. Affiliate marketing is een handige manier om extra inkomsten te genereren met uw blog, website of andere inhoud. Tegelijkertijd is het ook een kolossale manier om de winst van een goederenleverancier te vergroten.

instagram marketing strategy

https://marketingbook.shop/