Builds
Vervoer en transport

Verkeersboetes wanbetalers met 35 procent omhoog

Het innen van verkeersboetes zal volgend jaar gebeuren op een vereenvoudigde manier. De huidige 7 stappen die uitmonden in een lange procedure voor de politierechtbank, worden vervangen door 4 vereenvoudigde stappen. Zij die niet ingaan op een voorstel van minnelijke schikking mogen een aanmaning in de bus verwachten. Dit wil zeggen dat zij die weigeren om hun boete te betalen niet meer moeten verschijnen voor de politierechter.

Bovendien besloot minister van Justitie Koen Geens (CD&V) dat verkeersboetes bij een aanmaning met 35 procent naar omhoog gaan. Daarmee viseert hij diegene die halsstarrig weigeren om hun boete te betalen. Met deze maatregel wil de minister de huidige 15 procent van de verkeersboetes die niet worden betaald, verminderen naar 0,5 procent. Daarmee worden seponeringen in de toekomst zo goed al onmogelijk.

De wetswijzigingen gaan in op 1 januari 2017. Omdat alle administratieve taken echter worden geïnformatiseerd en de organisatie daarvan erg tijdrovend is, is de inwerkingtreding van de nieuwe maatregels pas voorzien voor juli volgend jaar. Bij het begaan van een verkeersovertreding mag je sowieso zeker zijn van een verkeersboete. Benieuwd hoe hoog die zal zijn? Maak dan gebruik van een boetecalculator.

Voor meer info : http://www.boetecalculator.be

Gerelateerde artikelen

GoedkoopVerhuizen: een verhuisbedrijf met garantiecertificaat

Taxi Den Bosch

Golfkarton is een milieuvriendelijk verpakkingsmateriaal