Builds
Mode en Kleding

Een verlovingsring met een European cut diamant

Van plan om een verlovingsring te kopen voor je geliefde? Dan denk je hoogstwaarschijnlijk eerst aan traditionele diamantvormen, zoals de princess cut en de briljant. Gelijk heb je, tijdloos is altijd goed. Tegenwoordig winnen antieke vormen echter steeds meer aan populariteit. Vandaar dat de European cut diamant een leuk alternatief is. Het is een antieke diamantvorm die erg stijlvol is als hij verwerkt wordt in een verlovingsring

Verlovingsringen met een European cut diamant zijn echter niet zo gemakkelijk te vinden. Meestal zijn ze herslepen in een moderne diamantvorm die meer schittert. Want een dergelijke diamant staat niet bekend om haar mooie schittering. European cut diamanten hebben dankzij hun uitgesproken vorm een hoger caraatgewicht dan hun moderne tegenhangers. Een ovale diamant of briljant zijn daarom perfecte alternatieven. Niet alleen hebben beide vormen dezelfde uitstraling als een European cut diamant, ze hebben ook een mooie, meer uitgesproken schittering. En dat is vandaag de dag toch wel één van de belangrijkste criteria van een verlovingsring.

De European cut diamant bestond al nog voor moderne technologieën de huidige diamantvormen beïnvloedden. De vorm stamt af van de old mine cut en is een verfijnde versie van de cushion cut. De European cut is rond, maar soms ook ovaal. Deze diamantvorm was erg populair rond 1900. Zij die een verlovingsring willen kopen met een European cut, kunnen terecht bij diverse antiekzaken, al is het aanbod beperkt. Bovendien verkopen antiquairs deze ringen tegen woekerprijzen. Zoals eerder vermeld oogt deze diamantvorm eerder dof, en daar moet je van houden.

Voor meer info : https://www.baunat.com/nl/verlovingsringen