Builds
Mode en Kleding

Een verlovingsring met een gekleurde diamant

Gekleurde diamanten worden alom geprezen voor hun schoonheid. Ze zijn erg zeldzaam, en stijgen daarom elk jaar in waarde. Door een gekleurde diamant toe te voegen aan een verlovingsring wordt een unieke ring gecreëerd. Gecombineerd met een witte of kleurloze diamanten zal de gekleurde steen nóg mooier stralen. Voor een dergelijke ring moet je een iets groter budget voorzien, maar dat is zo terugverdiend bij het zien van de brede glimlach op het gezicht van je geliefde, én de stijging in waarde die zo kenmerkend is voor gekleurde diamanten.

Welke kleur je verkiest, hangt vooral af van het beschikbaar budget. De ene kleur is namelijk duurder dan de andere. Dit wordt bepaald door de zeldzaamheidsgraad. Zo zijn groen, paars en rood de zeldzaamste kleuren, gevolgd door roze en blauw. Geel en bruin worden dan weer het vaakst ontgonnen, en hebben bijgevolg lager prijskaartje. Gekleurde diamanten zijn zó uniek en hun kleuren zó gevarieerd dat een systeem werd ontwikkeld voor de beoordeling van de kleurkwaliteit, namelijk het GIA Colored Diamond Color Grading System. Hierbij wordt rekening gehouden met de tint, de toon en de verzadiging.

Maar de keuze van de kleur wordt ook bepaald door de persoonlijke stijl en smaak van je geliefde. Door aan een verlovingsring haar lievelingskleur toe te voegen, geef je de diamanten ring heel veel emotionele waarde. Het wordt een ultiem liefdessymbool waardoor jullie voor altijd met elkaar verbonden zijn.

Voor meer info : https://www.baunat.com/nl/verlovingsringen

Gerelateerde artikelen

Van Chanel tot Bardot: Ballerina schoenen, ultieme klassiekers

Ringen met diamant in platina

Een verlovingsring met een European cut diamant