Builds
Winkelen

Witgouden trouwringen

Wat is witgoud?

Witgoud bestaat uit dezelfde onderdelen als geel goud. Het is alleen gemixt met verschillend metaal om het zijn witte kleur te geven. Bij witgoud is er namelijk gebruik gemaakt van nikkel, zink en zelfs platina.
Als witgouden trouwringen nieuw zijn kan er gebruik worden gemaakt van rhodium. Rhodium geeft de ringen nog meer een witte kleur. Bij geel goud wordt er gebruik gemaakt van koper en zilver.

Het aantal karaats dat er in goud gebruikt wordt is hetzelfde als die in geel goud. 18K geel goud en 18K witgoud beschikken over de zelfde hoeveelheid goud. Alleen de overige 75% is anders.

Witgoud is gemaakt om een andere kijk op juwelen te geven.

Soorten witgouden trouwringen

Witgoud vindt je bijvoorbeeld terug in trouwringen. Het is tegenwoordig een populaire soort ring voor mensen die de liefde en verbondenheid met elkaar uiten. Er zijn een aantal soorten witgouden trouwringen beschikbaar.

Met of zonder diamant

Een witgouden trouwring kun je met of zonder diamant kiezen. Als je een diamant kiest zijn ze wel een stuk duurder.

Mat
Voor witgouden trouwringen is de matte keuze een veel gekozen afwerking. De matte afwerking zorgt ervoor dat licht niet gereflecteerd wordt en de ring een wat ingetogen uiterlijk krijgt. Je moet niet denken dat je witgouden ring de matte afwerking levenslang houdt. Ze krassen redelijk snel en zullen dan meer op een glanzende afwerking lijken. Gelukkig kunnen ze gepolijst of opnieuw afgewerkt worden.

Glanzend

Een glanzende afwerking is een ander veel gekozen afwerking. Het licht wordt gereflecteerd wat een sprankelend uiterlijk geeft. Er komen relatief snel krassen op glanzende ringen waardoor ze wat van hun glans verliezen en een meer matte uitstraling krijgen. Net als bij een matte afwerking kan dit makkelijk her-afgewerkt worden. Bij elnora trouwringen kan je meer modellen bezichtigen.

Hoeveel karaats goud?

Witgoud is in verschillende hoeveelheden karaats goud verkrijgbaar. Karaats goud geeft aan hoeveel fijngoud er in een ring is verwerkt. Omdat witgouden trouwringen niet volledig uit fijngoud bestaan kan het nooit 24 karaats zijn.

Hoe duur zijn witgouden trouwringen?

Witgouden trouwringen zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen. De duurdere soorten zit er veelal een diamant bij.

Conclusie

Witgouden trouwringen geven een andere look en feel dan geelgouden trouwringen. Ze zijn op het moment erg populair bij mensen die de liefde en verbondenheid met elkaar uiten. Verder zijn ze met of zonder diamant beschikbaar en kunnen ze een matte of glanzende afwerking hebben. Ze kunnen nooit bestaan uit 24 karaats goud omdat er andere metalen bij gebruikt worden. De prijzen verschillen enorm.

Voor meer info :

Gerelateerde artikelen

Het goed inrichten van de stal

Deze schoenen mogen niet missen in jouw kast!

Een reddingsactie met een brandblusser