Builds
Eten en drinken

Witlof koken met mathijs maaltijdbox?

Eet jij wel eens witlof? Misschien vind je het een vieze groente, misschien vind je het lekker, of ken je het helemaal niet? In dit artikel bespreken we een aantal nieuwsfeiten en weetjes over witlof. Ken jij bijvoorbeeld de maaltijdbox al? In deze boodschappenpakketten zitten heerlijke verse groente die je thuis-gestuurd krijgt. Erg handig natuurlijk. In zo’n box kan ook af en toe een witlof zitten. Zo maak jij zelf de heerlijkte witlof recepten klaar.

Witlof blijkt een erg gezonde groente te zijn Duizenden Nederlanders die maagzuurremmers slikken hebben last van pijnlijke spierkrampen. Deze klachten kunnen indirect worden bestreden met inulinevezels, die vooral in witlof te vinden zijn. Dat blijkt uit onderzoek van het Radboudumc. Drie miljoen Nederlanders gebruiken dagelijks maagzuurremmers. Bij een deel van de gebruikers treedt een magnesiumtekort op dat pijnlijke spierkrampen en zelfs hartritmestoornissen kan veroorzaken. Uit het onderzoek van het Radboudumc blijkt dat dit tekort voorkomen kan worden door inulinevezels toe te dienen. Daar zijn mogelijk duizenden mensen bij geholpen. De onderzoeker zocht naar een mogelijke behandeling voor patiënten met een magnesiumtekort door gebruik van omeprazol. De voedingsvezel inuline, die onder andere in witlof zit, verlaagt de zuurgraad in de darm waardoor magnesium beter wordt opgenomen. Wil jij ook eens witlof gaan eten maar vind je het moeilijk om klaar te maken, of ken je misschien helemaal geen recept voor deze groente? Bestel dan een mathijs maaltijdbox. Daar heb je altijd lekker groentes en kant-en-klare recepten.

Wat is witlof nou eigenlijk? Witlof is een groente waar je heel veel lekkere gerechten mee kunt maken. Een bekend gerecht met witlof is witlof met ham en kaas uit de oven. De kaas smelt zo en de ham wordt lekker knapperig, in combinatie met de witlof smaakt dit erg lekker. Maar met witlof is nog meer mogelijk. Een salade met witlof als basis is bijvoorbeeld ook heel lekker. Daarnaast kun je er ook soep van maken en nog heel veel andere lekkere dingen. Witlof in huis maar je weet niet goed wat je ermee moet? Witlof is natuurlijk een seizoensproduct. Toch zijn er ook veel maaltijdbox die witlof wel eens in hun assortiment hebben. Zo heeft mathijs maaltijdbox wel eens een gerecht met witlof.

De prijs van witlof ligt onder druk Verliep de witlofmarkt vorige jaren lange periodes moeizaam, dit jaar is er sprake van een tekort aan witlof in de handel. “Er is gewoon meer vraag dan we aankunnen. Prijstechnisch is dat natuurlijk fijn, al willen we graag onze klanten allemaal goed bedienen”. De witlofprijs ligt al enkele weken op een niveau rond de 1,10 en 1,20 euro. “In België ligt de prijs zelfs al weken lang rond de 1,30 euro, maar dat blijkt in Nederland toch lastig om te realiseren”. Volgens bronnen ligt de vraag van de binnenlandse markt op een gangbaar niveau, maar is er vooral een extra vraag van buitenlandse afzetbestemmingen. “De aanvoer van andere buitengewassen als sla en spinazie is ook al wekenlang problematisch geweest. Witlof is voor deze groenten een mooi alternatief.”

Ben je overtuigt en wil zelf ook wel eens een witlof eten? Bestel dan direct een mathijs maaltijdbox. Kijk op hun website wat er deze week in de box zit, zo kom je niet voor verassingen te staan. Je kunt natuurlijk ook gewoon je witlof in de supermarkt kopen. Alvast veel plezier met koken en eet smakelijk!

Voor meer info : https://www.maaltijdbox.net