Builds
Woning en Tuin

5 manieren om op vakantie je sieraden te beschermen

5 manieren om op vakantie je sieraden te beschermen

Het is tijd voor die droomvakantie en je weet dat je innerlijke fashionista op zijn minst een paar bling bling items mee wil nemen op vakantie, maar hoe zorg je ervoor dat je favoriete sieraden tijdens je reis veilig zijn? Als wij je een juwelenkluisje van Casoro voor op reis konden geven, geloof me, dan zouden we dat meteen doen! Maar helaas, zelfs als het bestond, zou het veel te zwaar zijn om het te vervoeren en mee te nemen in het vliegtuig. Dus in plaats daarvan hebben we een lijst samengesteld met essentiële reistips om je te helpen je favoriete sieraden tijdens je vakantie veilig te houden, zodat je ze weer fijn mee kunt terugnemen naar huis.

#1 – Maak een lijstje

Voordat je op vakantie gaat, moet je even de tijd nemen om alle waardevolle sieraden, die je mee wilt nemen op je reis, te documenteren. Als je het helemaal goed wilt doen, neem dan even snel een paar foto’s of film de items. Zorg ervoor dat je deze lijst ook echt meeneemt (misschien moet je ook een kopie of een foto van de lijst maken, voor het geval de lijst kwijtraakt of verloren gaat).  Zo kun je precies bijhouden wat je allemaal hebt meegenomen en zul je niets waardevols achterlaten. Zorg ervoor dat je voordat je gaat uitchecken bij het hotel, je lijst controleert en zeker weet dat je alles hebt ingepakt! Jouw lijst is ook nuttig voor de verzekering; als er iets gebeurt met je sieraden, heb je een bewijs van de verloren of beschadigde items.

#2 – Kies altijd voor de handbagage

Ik weet zeker dat je deze tip al eerder hebt gehoord. Om te verzekeren dat je spullen veilig zijn, moet je je waardevolle sieraden in je handbagage stoppen. Verpak nooit waardevolle spullen in je ingecheckte bagage; je sieraden moet je echt dicht bij je houden. Het is ook belangrijk om je sieraden goed in te pakken, om ervoor te zorgen dat je sieraden in topvorm zijn wanneer je aankomt op je bestemming.  Niemand vindt het leuk om een verwarde massa van kettingen uit elkaar te moeten halen. Om dit te vermijden, kun je elk sieraad afzonderlijk verpakken in een zachte doek of in een zakje, dat speciaal gemaakt is om sieraden in te vervoeren. Sommige stenen zoals diamanten kunnen ook tegen zachtere soorten, zoals bijvoorbeeld parels, aankrassen dus alle sieraden apart inpakken, is de sleutel tot het behoud van de kwaliteit van je sieraden.

#3 – Gebruik de hotelkluis

Als je je twijfels hebt over het gebruik van de kluis op je hotelkamer, kan ik je vertellen dat je waardevolle spullen nog altijd veiliger zijn in de kluis als daar buiten. Ja, inbraken in kluisjes in hotels gebeuren af en toe, maar er zijn voorzorgsmaatregelen die je kunt nemen. Je kunt bijvoorbeeld dagelijks de combinatie veranderen en deze goed onthouden, in plaats van de combinatie op te schrijven. Houd ook je lijst goed opgeborgen (de lijst van Tip # 1); je wilt niet dat iedereen weet wat er in je kluisje ligt.

#4 – Draag liever geen sieraden in het zwembad

Hoe geweldig je er ook uitziet tijdens het zonnen als je diamanten oorbellen in hebt, het chloor uit het zwembad kan verkleuring van edele metalen en eventueel structurele schade veroorzaken, dus probeer dit te vermijden. Ook tijdens het zwemmen in de oceaan of in het zwembad, kunnen je vingers als gevolg van de temperatuur slinken en je wilt natuurlijk niet dat je ringen afglijden en voor eeuwig verloren gaan. Ons advies is om tijdens waterexcursies of een andere avontuurlijke excursies alle sieraden in je hotelkamer achter te laten!

#5 – Controleer je verzekeringspolis

Verzekerd op vakantie gaan, betekent ook je gemoedsrust verzekeren. Zelfs als je er zeker van bent dat je sieraden zijn verzekerd, kun je voordat je naar het buitenland reist, dit nog een keer extra laten bevestigen door je verzekering. Ook moet je er rekening mee houden dat sieraden na verloop van tijd de neiging hebben om in waarde te stijgen. Als je niet onlangs je juwelen opnieuw hebt laten taxeren, doe dat dan voordat je op vakantie gaat en zorg ervoor dat ze voor het juiste bedrag zijn gedekt. Je zou niet willen dat je in het geval van verlies of diefstal van je bezittingen niet meer aan de nieuwwaarde komt. We hopen dat deze tips je kunnen helpen om je sieraden te beschermen terwijl je dit jaar op vakantie bent. Hier vind je nog meer tips over hoe je je sieradenveilig kunt houden. Veel geluk en een veilige reis!

Heb jij zelf geen sieraden en wil jij liever een kluis kopen om jou geld of andere papieren bezitingen tegen brand en inbraak in te beschermen? ga dan naar www.kluiskopen.net.

Voor meer info : http://kluiskopen.net