Builds
Image default
Woning en Tuin

De perfecte meubels voor ouderen

We worden allemaal ouder maar dat is niet altijd zonder gebreken. Een van de zaken waarmee je te maken krijgt als je ouder worden is dat het lichaam wat minder kan. Merk je dat je rug pijn begint te doen wanneer je te lang op de bank ligt of in de stoel zit? Of wordt de salontafel toch te laag waardoor je meer moet bukken wat eigenlijk niet zo fijn meer is? Dan kun je overwegen om voor senioren meubels te kiezen. Bijvoorbeeld die van meubelzorg.be. Lees hieronder verder waarom het een goede investering is om de meubels in huis aan te passen.

Waarom kiezen voor senioren meubels?

Senioren meubels zijn gemaakt om het leven wat makkelijker te maken in huis. Een sta op stoel kopen of een hogere salontafel kunnen al een groot verschil maken voor het comfort in huis. Wanneer er ouderdomsverschijnselen aan het lichaam te merken zijn is het fijn om een bank of stoel te hebben met een hoger zitvlak en een hogere leuning voor meer steun. Door deze eigenschappen is het makkelijker om een fijne zitpositie in te nemen en om makkelijker op te staan. Met een hogere salontafel hoef je minder te bukken om een tijdschrift te pakken of om de koffie neer te zetten. Het zijn de kleine dingen die voor een groot verschil zorgen.

Een seniorenwoning inrichten

Wanneer je in een seniorenwoning woont of gaat wonen zijn de kamers vaak compacter dan thuis. Dit betekent dat er dan efficiënt met de woning omgegaan moet worden om alles eruit te kunnen halen wat je graag wilt. Denk hierbij niet alleen aan lichte kleuren in huis maar ook aan praktische meubels. Er moet wat meer ruimte tussen de meubels komen zodat je er gemakkelijker langs kunt lopen waardoor er minder ruimte overblijft voor overige meubels. Dan komen de senioren meubels goed van pas. Met comfortabele stoelen kun je zowel zitten als lekker onderuit liggen en dat met een druk op de knop van de stoel afstandsbediening!