Builds
Image default
Woning en Tuin

Zo geef je je woonkamer een make-over

Tijd voor iets nieuws in de woonkamer? Uitgekeken op je eigen huisje? Dat kan heel goed. Het is fijn om af en toe weer eens te wisselen in de stijl en het interieur. Je kunt voor nieuwe meubels kiezen zoals een stoel of een salontafel maar je kunt ook kiezen voor een fris kleurtje op de muur. 

De woonkamer

De woonkamer is de meest geleefde ruimte in huis. Je bent er het meeste en daarom is het belangrijk dat deze ruimte sfeervol maar ook functioneel is ingericht. Waar je naar moet kijken is naar hoe je woont, maar ook met wie je daar woont en wat je graag in de woonkamer allemaal wilt doen. Het is goed om een wensenlijstje samen te stellen voor jou en je gezin of je huisgenoten om te kijken wat echt gewild is in huis. Het kan zijn dat je voor de kinderen een mooie eigen hoek wilt creëren en dat je voor jezelf een mooie fauteuil wilt hebben om je koffie op te kunnen drinken. Denk er samen met je huisgenootjes over na en maak het bespreekbaar. De sfeer in een huis is heel persoonlijk maar ook dit kun je op het wensenlijstje plaatsen. Als je nog niet helemaal weet wat je wilt dan kun je een moodboard maken om erachter te komen bij welke stijl jouw smaak het dichtste ligt.

Inrichting, keuzes keuzes

Je kunt de inrichting op vele manieren maken in huis. Hou je van een mooi open concept dan kun je het beste met lichtere kleuren, grote simpele meubels, en met niet teveel accessoires werken. Hou je juist van een donker hoekje, dan kun je juist weer beter met donkerdere kleuren werken, sfeerverlichting in kleinere lampen en verschillende texturen in de meubels werken. Er zijn onwijs veel mogelijkheden en je hebt het helemaal zelf in de hand. Door vooraf goed te kijken naar wat je nu eigenlijk echt wilt in huis zorg je ervoor dat het eindresultaat echt een plaatje wordt.