Builds
Image default
Woning en Tuin

Waar let je op bij het zoeken naar een geschikte tafel?

Ben je toe aan een nieuwe eettafel? Misschien heb je het druk met het vernieuwen van jouw woning of heb je net een nieuw huis gekregen? Heb je gewoon genoeg van jouw oude eettafel? Het vinden van een geschikte eettafel is niet heel makkelijk. Er zijn zoveel verschillende eettafels te koop dat je er vaak geen keuze uit kan maken.

Hoeveel personen moeten er aan de eettafel kunnen zitten?

Om een geschikte eettafel te vinden moet je je eerst bedenken hoeveel mensen er aan de tafel moeten kunnen zitten. Zoek je een tafel voor twee personen, of moeten er meer mensen aan de tafel kunnen eten? Heb je geregeld eters? Dan is het handig om een aantal extra zitplaatsen te hebben. Stel dus eerst voor jezelf vast hoeveel mensen er aan de eettafel moeten kunnen zitten voor je op zoek gaat naar een geschikte eettafel. Neem een kijkje op de website van Tulmans om ideeën op te doen!

Waar moet de tafel komen te staan?

Ook niet onbelangrijk is de vraag waar jouw nieuwe eettafel moet komen te staan. Het kan handig zijn eerst de ruimte op te meten. Het is lastig inschatten op afstand hoeveel ruimte je hebt om een eettafel neer te zetten. Een rechthoekige of vierkante tafel kan je vaak wel kwijt, omdat je die met één kant tegen de muur kunt zetten. Een ovale tafel moet je midden in de ruimte zetten.

Welke vorm vind je leuk?

Ook al heb je niet heel veel ruimte, het is ook belangrijk om een tafel te kopen die je echt leuk vindt. Als je niet heel veel ruimte hebt en je wil toch een ovale tafel kopen, dan moet je die wat kleiner kopen. Het nadeel is wel of je de tafel goed kan plaatsen in de ruimte die je beschikbaar hebt. Komt hij mooi uit? Vergeet geen rekening te houden met stoelen die er nog omheen gezet moeten worden, en die moeten kunnen worden uitgeschoven.

Waar moet het blad van gemaakt zijn?

Veel eettafels hebben een houten blad. Er zijn verschillende houtsoorten die ieder hun eigen uitstraling hebben. Op dit moment is mangohout helemaal hot! Ook tafels van steigerhout worden veel verkocht. Bedenk van tevoren welk materiaal je leuk vindt voor in jouw huis. Dit maakt het zoeken, en vinden, een stuk makkelijker.

Het onderstel van de eettafel

Bij een zoektocht naar een leuke eettafel kijken veel mensen vaak alleen naar de vorm van het blad maar er is nog een belangrijk onderdeel: het onderstel. Je kunt tegenwoordig echt de meest uiteenlopende vormen kopen. Wil je een houten onderstel of vind je een stalen constructie mooier? Dan zijn er ook nog onderstellen met een V-vorm of een X-vorm.

Je hebt ook nog onderstellen met een dikke poot in het midden en hoekpoten. Probeer van tevoren te bedenken wat er mooi staat in jouw huis. Kijk daarbij ook naar de uitstraling van jouw meubels zodat het een mooi geheel wordt. Tulmans.nl heeft heel leuke onderstellen voor eettafels.

Gerelateerde artikelen

5 manieren om op vakantie je sieraden te beschermen

De juiste inbraakbeveiliging

De foto van je dromen op plexiglas