Builds
Image default
Woning en Tuin

Wat is betonherstelling?

In commerciële en residentiële gebouwen speelt beton een enorme rol in het uiterlijk, de structuur en de duurzaamheid van je gebouw. Als beton beschadigd raakt, wordt het vermogen om je gebouw te ondersteunen verzwakt. Dit is een nog grotere bron van zorg voor commerciële gebouwen omdat die meestal groter zijn dan woningen. Maar wist je dat beschadigd beton ook de isolerende eigenschappen van je gebouw kan aantasten?

Wat is betonrestauratie?
Betonrestauratie is simpelweg het herstellen van oud en beschadigd beton. Het herstellen van beton helpt om het weer zijn oorspronkelijke uiterlijk terug te geven, en dit proces kan ook worden toegepast op trottoirs en opritten. Er is echter een verschil tussen betonreparatie en betonrestauratie. Terwijl het repareren van beschadigd beton eventuele structurele problemen met het beton kan verhelpen, besteedt het niet veel aandacht aan de esthetiek. Met betonrestauratie krijg je beide voordelen.

Waarom kiezen voor betonrestauratie?
Een van de grootste voordelen van betonrestauratie is dat het minder duur is dan nieuwbouw. Desondanks geeft betonrestauratie je nog steeds het uiterlijk van gloednieuw beton op je gebouw. Samen met het verbeteren van het algemene uiterlijk, repareert het de scheuren die structurele problemen waren en kun je betonrot herstellen. Door de goedkopere kosten is het voor bedrijven gemakkelijker om bovenop betonreparaties te blijven als ze kiezen voor restauraties. Dit voorkomt dat problemen uit de hand lopen en hun klanten en werknemers in gevaar brengen.

Betonrestauratie en isolatie
Zoals je weet houdt goed aangebrachte isolatie een gebouw warm in de winter en koel in de zomer. De reden dat dit werkt is omdat het niet toelaat dat lucht door de muren of het plafond ontsnapt. Als je beschadigd beton hebt, kan de lucht vrij in en uit je gebouw, waardoor de isolerende eigenschappen worden ondermijnd. En om diezelfde redenen laat betonrestauratie de lucht niet ontsnappen door scheuren in de vloer.