Builds
Image default
Woningen

5 gouden tips als je een huis wil gaan bezichtigen

Wanneer je via een immo makelaar of online een woning bent tegengekomen die in je kraam past volgens je persoonlijke budget en smaak, dan wil je zo snel mogelijk het vastgoedpand gaan bezichtigen. Hiervoor maak je een afspraak met bijvoorbeeld Bagro Vastgoed Zuid-Holland. Een heikel punt is dat je je goed gaat voorbereiden als je een woning gaat bezichtigen. Enkele vuistregels die je zeker niet over het hoofd moogt zien, samengevat in deze 5 praktische hints.

 

#1. Een huisbezichtiging vergt de noodzakelijke voorbereiding

Schrijf op voorhand op waar een woning zeker moet aan voldoen. Op die manier kan je makkelijk afvinken of het huis aan de vooropgestelde eisen voldoet. Om zeker geen belangrijke items over het hoofd te zien, kan je voor jezelf een bepaalde bucking list opmaken. Het kan nooit kwaad als je wordt vergezeld door iemand uit de kennissenkring die iets over huizen afweet. Maak ook altijd dat je een afspraak regelt op klaarlichte dag. Zo stel je eventuele schimmel, vochtplekken of andere gebreken makkelijker vast.

 

#2. Welk gevoel krijg je bij binnenkomst van de woning

Het klinkt misschien bizar maar schenk ook vooral aandacht hoe je de eerste indruk aanvoelt. Zie jij jezelf in de woning naar tv kijken of gezellig een gastronomisch etentje in de keuken bereiden? Het thuisgevoel moet uiteindelijk overheersen.

 

#3. Kijk voldoende rond tijdens de rondleiding in het huis

Neem de nodige tijd om voldoende rond te kijken en gerichte vragen te stellen aan de makelaar. Volgende punten moeten je aandacht trekken:

 

  • Inspecteer zorgvuldig elke inbouwkast

  • Bekijk nauwlettend de zolder, kelder en eventuele kruipruimte

  • Schat de woning indeling naar waarde in

  • Kijk naar de huishoudapparaten of ze niet al te veel averij vertonen

#4. De buitenzijde van de woning en de ligging van de zon

De buitenkant van een huis is even belangrijk als de binnenkant. Verkeren de kozijnen nog in goede staat? Hoe zit het met het dakwerk en de tuin? En last but not least, hoe zit het met de zonsopgang ten opzichte van de buitenruimte. Vergeet ook niet hoe het met de privacy is gesteld.

 

#5. Maak een wandeling in de woonwijk

Wanneer je niet bekend bent in de buurt, is het goed om eens een stevige wandeling in de woonwijk te maken. Stel je de vraag of je jezelf thuis gaat voelen in de nieuwe omgeving. Hoe zit het met scholen en winkels in de buurt? Kan je makkelijk een parkeerplek vinden? Is de buurt kindvriendelijk?