Builds
Image default
Woningen

Een EPC-keuring is verplicht bij de verkoop van uw woonst

Heeft u een nieuwe woonst op het oog en gaat u dus uw huidige appartement of huis verkopen? Dan zijn er een aantal dingen waarmee u rekening dient te houden.  U moet bij de verhoop of verhuur namelijk een energieprestatiecertificaat kunnen afleggen, oftewel een EPC. Hiervoor dient u een EPC-keuring van uw woning te laten uitvoeren. Deze keuring is van belang om daarna een correct EPC-label aan uw woning te kunnen toekennen. Dit label wordt dan bij mogelijke zoekertjes geplaatst.

Waar zo’n keuring laten uitvoeren?

Gelukkig, is het vandaag de dag bijzonder gemakkelijk om iemand te vinden die zo’n EPC-keuring kan uitvoeren. Via immo-diensten.be kunt u beroep doen op de medewerkers van Immo & Energie Diensten. Zij komen langs om de nodige metingen uit te voeren en zo het bijhorende EPC-attest uit te werken. Dit attest moet u meegeven aan de toekomstige kopers of verhuurders. Energie speelt namelijk een rol in het leven van veel mensen en de kosten kunnen soms hoog opdraaien. Het is dan ook belangrijk dat mensen weten aan wat ze zich kunnen verwachten. Als uit de EPC-keuring bijvoorbeeld blijkt dat de woonst kabel E of slechter heeft, dan dient de verkoper ook te vermelden dat er eigenlijk een renovatieverplichting is. Als u dus over een woning beschikt die u graag wilt verkopen en u nog niet over een EPC-attest beschikt, dan kunt u best eens ten rade gaan bij Immo & Energie Diensten en de keuring aan hen overlaten.

Laat een keuring uitvoeren bij verkoop

Als u binnenkort uw woonst gaat verkopen en er nog een EPC-keuring dient plaats te vinden, wacht dan niet langer en neem contact op met de medewerkers van dit bedrijf. Zij komen zo snel mogelijk langs om alle nodige metingen uit te voeren en het attest op te stellen. Zo kunt u verder gaan met alle andere praktische zaken rond verkoop of verhuur.

https://www.immo-diensten.be/