Builds
Image default
Woningen

Schakel een studiebureau stabiliteit in voor uw bouwproject

 

Wanneer u een woning of ander gebouw laat bouwen of renoveren is het aangewezen om een studiebureau stabiliteit in te schakelen. Het is uiteraard niet de bedoeling dat dit gebouw wegzakt in de grond of dat het niet stevig op zijn fundamenten staat. Door op voorhand, nog voor het indienen van de bouwaanvraag, een stabiliteitsstudie te laten uitvoeren, kunnen er scheuren, doorbuigingen, verzakkingen en natte kelders voorkomen worden. Het is niet verplicht om dit te laten uitvoeren door een studiebureau stabiliteit, maar we raden het wel graag aan. Atlas Engineering uit Keerbergen is hiervoor de perfecte kandidaat.

Wat houdt zo’n studie in?

Bij een stabiliteitsstudie gaat een ingenieur onderzoeken welke maatregelen er genomen moeten worden om de stabiliteit van het gebouw te kunnen verzekeren. Zowel de fundering als draagbalken en dergelijke moeten bouwtechnische berekend worden, alsook de waterdichtheid van een eventuele kelder. Zo’n studie is niet verplicht, maar dit kan zowel u als de bouwheer, de aannemer en de architect tijdens en na het bouwproject een hoop geld en tijd besparen. Eventuele problemen kunnen dankzij deze studie op voorhand ontdekt worden. Een projectingenieur zal deze studie voor u regelen, aangezien dit heel specifieke materie is. Zo’n studiebureau stabiliteit is gespecialiseerd in het uitvoeren van zo’n studies en u kunt er dus op rekenen dat zij alles in goede banen leiden. Deze studie is dan wel niet verplicht, maar uiteindelijk is het toch steeds noodzakelijk. Het kan namelijk altijd gebeuren dat er een zwaar schadegeval voorkomt waardoor u een deel of de volledige woning zult moeten afbreken of heropbouwen. Dankzij het tijdig uitvoeren van een stabiliteitsstudie, kunnen zo’n catastrofes vermeden worden.

Ontdek de mogelijkheden of vind zelf een nieuwe job

Het doel van zo’n studie is een stabiel gebouw neerzetten en garanderen dat dit bewoonbaar is of dat er veilig in gewerkt kan worden. Wilt u hier zelf aan meewerken en heeft u verstand van bouwwerken? Bekijk dan zeker eens de vacatures van Atlas Engineering en wie weet vindt u binnenkort wel een nieuwe job waarbij u zelf instaat voor de stabiliteit van gebouwen. Bekijk de website of contacteer de experten vandaag nog.