Builds
Image default
Zakelijke dienstverlening

Waarop letten bij het inrichten van een laadperron?

Wil je een laadperron inrichten? Dan is het belangrijk om op een aantal zaken te letten. De hoeveelheid laadperrons is daar misschien wel één van. Maar ook of je juist wel of niet een dockshelter wilt hebben en de keuze om wel of geen docklevellers te hebben zijn belangrijke aspecten. In dit blogartikel lichten we deze drie punten toe zodat je goed voorbereid bent als je besluit een laadperron in te gaan inrichten. 

 

Tip: informeer via Loading Systems naar de mogelijkheden bij het inrichten van een laadperron. Als specialist kunnen zij kundig advies geven om de laadperrons van jouw bedrijf efficiënt en veilig in te richten.

De hoeveelheid laadperrons

In de eerste plaats is het belangrijk om te bepalen hoeveel laadperrons je gaat inrichten. Dit is afhankelijk van de grootte van je bedrijf en welke vervoersmiddelen je ter beschikking stelt aan je werknemers. Als je bijvoorbeeld een bedrijf hebt met meer dan 25 werknemers, wordt het aanbevolen om ten minste twee laadperrons in te richten zodat er voldoende ruimte is om alle voertuigen te laden. Wanneer dit minder dan 25 is, kun je er ook voor kiezen om slechts één laadperron in te richten.

Of je juist wel of niet een dockshelter wilt hebben

Daarnaast is het belangrijk om na te denken over de toevoeging van een dockshelter of niet. Met een dockshelter kunnen de werknemers hun voertuig veiliger parkeren tijdens het laden, waardoor ze minder last hebben van slecht weer en andere weersomstandigheden. Echter, als je een laadperron in een gesloten ruimte hebt, is een dockshelter niet echt nodig.

De keuze om wel of geen docklevellers te hebben

Tot slot is het belangrijk om te bepalen of je docklevellers wilt toevoegen aan je laadperron. Docklevellers zijn een geweldige manier om de kosten voor onderhoud en reparatie te verminderen, omdat ze het laadproces vergemakkelijken. Bovendien verhogen docklevellers de veiligheid van je laadperron, omdat ze voorkomen dat de werknemers zichzelf of anderen letsel toebrengen tijdens het parkeren en laden van hun voertuig.

 

Als je een laadperron gaat inrichten, is het belangrijk om deze drie punten goed te overwegen. Door de juiste keuzes te maken als het gaat om het aantal laadperrons, dockshelters en docklevellers, kun je ervoor zorgen dat je personeel veilig en efficiënt kan laden.