Builds
Auto

Nieuwe auto nodig! Kopen of leasen?

VW Transporter leasen bij bus leasen 

Het zal je maar overkomen: sta je in de staart van de file en rijdt er plots een vrachtwagen op de staart in. Of je bent aan het rijden over een rustige weg als er plots een konijn voor je wielen springt. Je probeert te ontwijken en vliegt tegen een boom. In deze gevallen is je auto eraan voor de moeite. Wat doe je dan? Niet iedereen heeft zomaar geld voor handen liggen om meteen een nieuwe of tweedehands auto te kopen. Een goed alternatief is een auto leasen. En neen, dit is niet enkel iets wat bedrijven doen. Iedereen kan bijvoorbeeld een Dacia Dokker lease aangaan met een leasemaatschappij.

Voordelen van leasen

Als je een leasecontract afsluit, ben je zeker van je maandelijkse kosten. Je komt niet voor onaangename verrassingen te staan en bij de meeste maatschappijen zitten ook de verzekering en onderhoudskosten inbegrepen bij dit bedrag. Ook mag je om de twee of drie jaar een nieuw model auto gaan uitkiezen. Zo kan je telkens weer pronken met een prachtige wagen op jouw oprit. Tot slot heb je geen enkele moeite om je oude auto kwijt te raken. Deze wissel je op het einde van het contract gewoon in voor een nieuwer model. Handig toch? En ook zakelijk leasen zzp is mogelijk! Ben je dus een zelfstandige zonder personeel, dan kan ook jij van deze voordelen profiteren.

Nadelen van leasen

Voordelen komen natuurlijk nooit zonder nadelen. Zo moet je een stabiel inkomen hebben, wat bijvoorbeeld niet altijd het geval is bij een zzp’er. Tevens moet je een afgesproken aantal kilometers afleggen en dien je je auto altijd piekfijn te onderhouden. Indien je zakelijk leaset, dien je ook rekening te houden met de bijtelling als je de auto ook naast je werkuren gebruikt.

Voor meer info : https://www.busleasen.com