Builds
Auto

Let hierop als je een auto least als zzp’er

Peugeot Partner lease bij bestelauto leasen

Je hebt een eigen bedrijf en je hebt het besluit genomen dat een auto leasen zzp je bedrijf goed kan doen. Dan zijn er een aantal dingen waar je goed op moet letten en je moet je eerst goed voorbereiden, voordat je eindelijk in de auto kan stappen. Bekijk eerst je eigen financiën of je de kosten aankunt. Elke maand moet je een vast bedrag betalen voor de leaseauto. Op veel sites van leasemaatschappijen staan deze kosten in een mooi overzicht. Let wel, hoe meer je wilt, hoe duurder het wordt. Bekijk en vergelijk zo de prijzen van verschillende maatschappijen achter je computer. Je kan ook offertes aanvragen bij de maatschappijen en je verder laten informeren wat het beste voor je is. 

Kilometers tellen

Wat je ook eerst moet uitrekenen zijn het mogelijke aantal kilometers wat je gaat rijden per jaar. Om het leasecontract op te stellen wordt eerst een afspraak gemaakt over het aantal kilometer wat je gaat rijden, gedurende de looptijd. Ga je ver rijden van hot naar her of blijf je dicht in de buurt? Je moet de kilometers ook bijhouden voor de belastingen. Over de zakelijke kilometers moet je btw betalen. Maar je kan de btw later ook weer terugvragen. Het is trouwens niet verboden om je zakenauto af en toe eens te gebruiken voor privé. Maar let er wel op dat je niet meer dan 500 kilometer per jaar rijdt voor privéredenen. Bij meer wordt je auto gezien als privéauto en mag je niet meer gebruik maken van de aftrekposten van een zakenauto.

Weet welke auto je wilt

Het is verleidelijk om voor het laatste model te gaan, maar wees daar voorzichtig. Dat kan wel eens te duur uitpakken. Denk eerst praktisch en functioneel, dan pas over het uiterlijk om klanten te imponeren. Een tweedehands auto zoals van een Mercedes Vito lease is geen slechte keuze om je bedrijf in te houden.

Voor meer info : https://www.bestelautoleasen.com