Builds
Image default
Bedrijven

Een koffie die wakker wordt!

Een kleine boost nodig? Ontdek onze koffietips voor ochtenden vol vitaliteit.

Koffie heeft veel deugden, niet alleen om wakker te blijven. Het bevat van nature cafeïne uit de zaden, bladeren en vruchten van de planten waaruit het wordt gewonnen. Het stimuleert het zenuwstelsel en maakt ons productiever tijdens onze dag, uiteraard op voorwaarde dat we het met mate consumeren.

Wat zijn de effecten van cafeïne?

Na het genot van een goede koffie, zul je een boost van energie voelen, zal je alertheid toenemen en zal je gevoel van vermoeidheid voor een tijdje verdwijnen. Dat is niet alles, cafeïne bevordert ook het uithoudingsvermogen, zorgt voor een betere coördinatie en een betere spijsvertering. Het zal je echter een beetje geduld wekken, omdat de effecten ervan niet meteen verschijnen: ze bereiken hun paroxysme dat na 30 minuten tot 1 uur.

Welke koffie te kiezen?

Veel mensen zullen de reflex hebben om zich te wenden tot een krachtige koffie om punctueel hun problemen met slaperigheid op te lossen. En hoewel het best lekker is, bevat het minder cafeïne dan lichte koffie. De effecten ervan zullen daarom minder opvallen. Dus als het je doel is om te genieten van een goede kop terwijl je je lichaam wakker maakt, ga dan naar een bruine kop koffie. Minder gekookt, het levert meer stimulerende middelen op dan meer geroosterde koffie. Op dezelfde manier, liever een Robusta, rijker aan cafeïne, met Arabica.

Wanneer moet je het consumeren?

Laat je verleiden door een kopje Robusta die wakker wordt en kies er dan voor om tijdens de lunch een Arabica te proeven. Vermijd echter koffie te drinken als de lunch voorbij is of kies voor een smakelijk decaf. Een goede koffiebrander heeft meerdere malen met water gespoeld en heeft zo een hoog niveau aan cafeïne verwijderd, met behoud van alle aroma’s. Dus, de effecten van cafeïne zullen op de juiste manier uit je lichaam verdwijnen en je kunt ten volle genieten van de slaap van je volgende nacht!

Hoe het te consumeren?

De goede vraag! Er is geen antwoord: je koffiezetapparaat en hoe je je koffie moet bereiden, is aan jou. Koffiespecialist bevelen Jura professionele koffiemachines aan: automatische graanmachines die hoogwaardige koffie bereiden en gemakkelijk te onderhouden zijn.

Voor meer info :