Builds
Image default
Bedrijven

Effectieve opslag voor lange goederen

Het inrichten van een praktisch en efficiënt magazijn is niet altijd makkelijk. Gelukkig zijn er vele opslagmogelijkheden te verkrijgen maar met een groeiend bedrijf blijft opslag een uitdaging. Met name opslag van lange goederen blijkt een knelpunt te vormen. Ook hier zijn natuurlijk opties voor.

De draagarmstelling

Meest populaire manier van de opslag van dergelijke goederen op dit moment is de draagarmstelling. Een stelling die bijzonder geschikt is voor lang stukgoed omdat het opslagoppervlak niet onderbroken wordt door jukken, zoals bijvoorbeeld bij palletstellingen het geval is. Een draagarmstelling is er in verschillende formaten en hoogtes. Er zijn draagarmstellingen die speciaal voor buitengebruik zijn. Deze stellingen zijn volbad verzinkt en er is in de constructie rekening gehouden met windbelasting. Belangrijk is dat de ondergrond van beton is om de veiligheid en de stabiliteit te garanderen. 

Verschillende uitvoeringen

Een draagarmstelling is er in verschillende uitvoeringen. Ze zijn opgebouwd uit kolommen, schoorframes en draagarmen.  Zo is er een enkelzijdige draagarmstelling die geschikt is om tegen een muur te plaatsen. Een dubbelzijde draagarmstelling biedt aan beide zijdes opslagruimte en kan in het midden van een ruimte geplaatst worden. Er zijn ook draagarmstellingen speciaal voor haspels, de haspel wordt dan met de as op de stelling gehangen en kan dan zo worden afgerold. Ideaal voor een bouwmarkt of een bouwbedrijf. 

Van licht tot zwaar stukgoed

Het opslaan van goederen is een uitdaging op zich. Maar het opslaan van lange en zware goederen maakt het proces nog iets lastiger. Gelukkig zijn de draagarmstellingen er voor licht, middelzwaar en zwaar stukgoed. Een lichte draagarmstelling heeft een belasting van 200-300 kg per arm. Een middelzware draagarmstelling heeft een belasting van 300 tot 500 kg per arm.  De stelling kan in hoogte versteld worden en zijn licht hellend.  De kolomvoeten, armen en schoren hebben een oranje kleur voor de herkenbaarheid. En een zware draagarmstelling heeft een belasting die vrijwel onbegrensd is. De draagarmstelling is een standaard constructie voor enkel- en dubbelzijdig gebruik. 

De zware draagarmstelling is geschikt voor de opslag van bijvoorbeeld buizen, hout en/of stalen profielen, maar ook voor bijvoorbeeld afwijkende palletmaten. Het afsteunen van een verdieping op de stelling kan ook. Je opslagproces wordt hierdoor verbeterd want beneden heb je een flexibele opslag voor lang materiaal en boven krijg je een verdubbeling van je opslag. De draagarmstellingen kunnen ook nog voorzien worden van een dakconstructie. Handig als goederen buiten staan. Als je goederen buiten heb staan die gevoelig zijn voor weersinvloeden en UV-straling dan kan de stelling voorzien worden van een pvc zeildoek.  

Optimale veiligheid

Veiligheid is uitermate belangrijk in het magazijn, niet alleen voor de goederen maar vooral voor het personeel. Daarom zijn de juiste magazijnstellingen heel erg belangrijk. Het laten inspecteren van het magazijn eens per jaar is een aanrader. Een professional inspecteert hoe veilig het magazijn is , wat er eventueel vervangen of gerepareerd moet worden en geeft tips hoe zaken praktisch aan te passen of toe te voegen. Daarmee is direct getoetst of de opslag voldoet aan de wet- en regelgeving en aan de eisen van de verzekeraar. 

Vanzelfsprekend zijn er niet alleen voor lange goederen, goede en praktische stellingen te krijgen. Ook voor de opslag van kleingoederen, insteekgoederen en zelfs banden zijn er zeer interessante opties.