Builds
Image default
Bedrijven

Het belang van het juiste verpakkingsmateriaal

Als je verpakkingsmateriaal nodig hebt dan weet je dat er van alles op de markt is. Als je vaak pakketten verstuurt zijn er heel veel mogelijkheden om je producten te verpakken. Het juiste verpakkingsmateriaal kiezen is dan ook heel belangrijk. Niet alleen omdat je wilt dat de spullen veilig op de plek van bestemming komen. Ook omdat het kiezen van het juiste verpakkingsmateriaal je geld kan kosten of juist geld kan opleveren. In dit artikel vertellen we je alles over de mogelijkheden van de verschillende verpakkingen en welke je het beste kunt kiezen. Ben je benieuwd naar de opties voor jouw organisatie? Lees dan snel verder.

Minder breuk en retouren

Met het juiste verpakkingsmateriaal voorkom je breuk en beschadiging van producten tijdens de levering. Daarmee zul je zien dat het aantal retouren ook daalt. We hoeven je niet uit te leggen dat het niet slim is om breekbare flessen in een onbeschermde plastic zak te versturen. Dat is natuurlijk logisch. Toch wordt er vaak gebruikt gemaakt van materialen die duur zijn en niet nodig. Vaak wordt er gekozen voor dozen voor het verzenden van producten die ook heel goed in een verzendzak verstuurd kunnen worden. Dat geldt bijvoorbeeld voor kleding en ook voor boeken.

Tevreden klanten met goed verpakkingsmateriaal

Met het juiste verpakkingsmateriaal voorkom je breuk en beschadiging en dat draagt bij aan blije klanten. Het is nooit leuk als je dingen retour moet sturen die kapot bij je zijn aangekomen. Dat kost een hoop moeite en draagt niet bij aan de klanttevredenheid. Maak je klanten blij en zorg dat je zendingen goed verpakt en onbeschadigd bij de ontvanger terecht komen. Met een mooie verpakking kun je klanten ook laten zien dat je een professionele organisatie bent. Je laat ook zien dat je waarde hecht aan kwaliteit en dat zelfs doorvoert bij de keuze van je verzendingsmateriaal.

Makkelijk werken voor je personeel

Het juiste verpakkingsmateriaal is handig voor je medewerkers. Als je kiest voor dozen die makkelijk in elkaar te zetten zijn dan scheelt dat een hoop gedoe voor je medewerkers. Daarbij is het voordelig omdat het tijd bespaart. Het kan ook zomaar zorgen voor minder ziekteverzuim. Zo zijn er dozen die zichzelf in elkaar zetten en makkelijk dicht te maken zijn. Als je kiest voor verzendzakken dan is het inpakken van een zending helemaal eenvoudig. Je hoeft niks in elkaar te zetten en kunt alle producten zo in de zak doen. Als je kiest voor een slimme sluiting is dat nog makkelijker.

Meer efficiëntie met goed verpakkingsmateriaal

Het juiste verpakkingsmateriaal levert je een efficiëntie slag op in je organisatie. Je bespaart tijd en geld en legt minder druk op je mensen. Door slimme opties te kunnen kun je geld besparen op het gebied verzenden en verpakken. Zo zijn pakketjes die door de brievenbus kunnen goedkoper dan pakketten die als pakket worden verzonden. Zakken zijn goedkoper dan dozen zowel qua aanschaf als verzending. Zo kun je bij elke zending kijken naar de voordeligste optie.