Builds
Image default
Bedrijven

Pakketten verzenden met verzenddozen

Dagelijks worden er miljoenen pakketjes wereldwijd verzonden. Het verzenden hiervan gaat natuurlijk in oerdegelijke verzenddozen. Met een goede verzenddoos, komt jouw pakketje bijna altijd veilig en ongeschonden aan bij de ontvanger. Alleen waar moet je nu op letten bij de aanschaf van een verzenddoos? Zijn er daarbij ook nog speciale verzenddozen? En is er ook nog een andere optie naast het gebruik van een standaard verzenddoos?

Stevige verzenddozen die snel op te zetten zijn 

Verzenddozen in elkaar zetten kan soms best lang duren. Je moet immers de doos eerst in elkaar vouwen en vervolgens nog eens de bodem vastzetten met tape. Deze tijdverspilling voorkom je door te kiezen voor een speedbox doos met autolock bodem. Deze dozen zijn razendsnel én zonder tape op te zetten. Vervolgens is het ook nog van belang om te kijken naar de stevigheid. Kartonnen verzenddozen met enkele golf, zijn al bijzonder stevig en kunnen schokken goed opvangen. Verstuur je echter zware producten én wil je gaan voor extra stevigheid? Dan kun je het beste kiezen voor een verzenddoos met dubbele golf. Zo weet je zeker dat jouw pakketje veilig aankomt.

Speciale verzenddozen voor speciale gelegenheden

Voor veel producten die je wilt verzenden, zullen standaard verzenddozen prima voldoen. Soms echter heb je een verzendklus, waarbij je inventievere verzendoplossing nodig hebt. Ga je bijvoorbeeld gevaarlijke stoffen vervoeren? Dan heb je een speciale UN-doos nodig. Deze dozen zijn gekeurd volgens de regels van de UN. De meeste mensen krijgen echter niet te maken met zulk soort dozen. Heb jij echter een klein product of plat product dat je wilt verzenden? Dan kun je kiezen voor een brievenbusdoos. Deze verzenddozen hebben zulke afmetingen dat ze precies door de brievenbus passen. Een groot voordeel van deze doos is, dat jouw klant niet thuis hoeft te zijn voor ontvangst.

Veilig verpakt met bubbeltjesplastic

Een verzenddoos kan heel wat meemaken tijdens een verzending. Zelfs de stevigste kartonnen doos van het beste golfkarton, kan niet altijd voorkomen dat de inhoud beschadigd. Hoe kun je nu voorkomen dat je product beschadigd tijdens de verzending? Dat is heel simpel; wikkel het in met bubbeltjesplastic. Bubbeltjesplastic is een doorzichtige folie, die is voorzien van verschillende bubbels gevuld met lucht. Het wordt ook wel noppenfolie genoemd. De bubbels in de folie vangen schokken op, wat voorkomt dat het product beschadigd. Voor een optimale bescherming kun je jouw product inwikkelen met bubbeltjesplastic, of je kunt de loze ruimte in de verzenddoos ermee opvullen.

Een andere optie naast verzenddozen

Naast je pakketjes versturen in verzenddozen, kun je ook nog kiezen voor een andere verzendoptie. Welke? Dat zijn verzendzakken. In verzendzakken kun je op een efficiënte en simpele manier kleine of platte producten verzenden. Zo worden deze zakken veel gebruikt om kleding in te verzenden. Dat is een veel efficiëntere manier van kleding verzenden, dan gebruikmaken van verzenddozen. Kies je voor verzendzakken? Dan moet je nog ook de keuze maken voor het materiaal. Ga jij namelijk voor papier of plastic? Een plastic verzendzak is handig vanwege het feit dat ze erg stevig én waterafstotend zijn. Ben je van het duurzaam ondernemen? Dan is papier voor jou de juiste keuze.

https://www.profipack.be/kartonnen-verpakkingen/kartonnen-verzenddozen