Builds
Image default
Bedrijven

Voordelen van een industriële afstandsbediening

Industriële afstandsbedieningen zijn uitermate geschikt voor verschillende bedrijven die werken met bijvoorbeeld pneumatische apparatuur. U zit dit vaak bij het bouwen en kraanbesturingen in fabrieken. Lees verder om achter de vele voordelen van deze afstandsbediening te komen.

Radiografisch besturen

Het fijne aan een industriële afstandsbediening is dat deze radiografisch kunnen bestuurd worden. Een radiografische besturing is een redelijk nieuw concept. Dit betekent dat deze via radio kanalen contact maakt met apparatuur. Dit is veilig en een erg betrouwbare manier om feilloos werk te kunnen verrichten.

Veilig

Een ander voordeel aan deze afstandsbedieningen is dat ze erg veilig zijn voor de medewerker. Het is namelijk mogelijk voor hen om machines op afstand te bedienen. Dit betekent dat zij niet in de buurt van gevaarlijke machines hoeven te komen. Zo hoeven ze niet in de buurt te komen van machines die tot een hoge temperatuur komen en hoeft er geen fysiek contact meer worden gemaakt met de machine zelf.

Hijsen

Met een industriële afstandsbediening kan men ook op een veilige afstand zware vrachten met gemak hijsen. Een hijskraan hoeft dus niet meer bemand te worden. De medewerker kan op een afstand regelen dat zware vracht getild kan worden. Dit is ook een stuk veiliger, er zijn de laatste jaren steeds meer ongelukken geweest met medewerkers die zelf in de hijskraan een fout maken waardoor de vracht tegen hen op kan stoten.

Op maat

Deze afstandsbedieningen kunnen op maat gemaakt worden door experts. U heeft namelijk veel verschillende machines, dus deze afstandsbedieningen zijn altijd speciaal afgestemd respectievelijk. U kunt een expert raadplegen die u precies kunt uitleggen welke afstandsbediening u nodig heeft voor uw machine of voertuig. Zo hoeft u zich nooit zorgen te maken over of u wel het juiste model heeft aangeschaft. Vrijwel alle bedrijven die dit soort afstandsbedieningen verkopen zullen u consulteren over welk model u nodig heeft.

Kortom, deze afstandsbedieningen zijn uitermate betrouwbaar. Verder zijn ze ook veiliger voor uw medewerkers aangezien deze zich niet meer dicht bij gevaarlijke apparatuur hoeven te bevinden. Dit maakt hun werkervaring prettiger en zo verlopen processen ook een stuk efficiënter.

https://www.hetronic.nl/radiografische-besturingen/kranen/