Builds
Image default
Cadeau

Kubik’s Cube: het verhaal van de meest oneindige puzzel en een interview met de maker

Gefeliciteerd met je verjaardag, kubus!
Rubik’s Cube: The Story of the Most Infinite Puzzle en Interview met zijn maker
Redacteur Tanya Simakova
19 mei is de geboortedag van de Rubik’s Cube, de meest populaire puzzel ter wereld: in hun hele geschiedenis zijn er meer dan 450 miljoen verkocht, en dit is een absoluut record voor speelgoed.

De maker Ernö Rubik is een architect die doceerde aan de University of Art and Design en een kubus bedacht om studenten de basisprincipes van wiskundige groepstheorie uit te leggen. Dankzij de puzzel verdiende Ernö tientallen miljoenen dollars, werd hij de rijkste man van Hongarije en richtte hij een fonds op om jonge uitvinders te ondersteunen.

De licentie om het speelgoed vrij te geven kostte de USSR $ 3 miljoen, maar Ernö bezocht Rusland pas in november vorig jaar. The Village ontmoette de uitvinder in de Respublika-winkel en stelde hem een ​​paar vragen. We publiceren ons gesprek op de 46e verjaardag van de Rubik’s Cube.

 

ANTON PAVLOVSKY

– ZOALS WE WETEN, HEEFT SNOWDEN DE GEGEVENS VAN HET NATIONALE VEILIGHEIDSBUREAU IN DE RUBIK’S CUBE UITGEVOERD. EN MOET NU IN MOSKOU VERBERGEN. WAT DENK JE VAN DIT VERHAAL?

“Ik weet niet precies wat waar is in dit verhaal. Heb je de film gezien? Ik weet zeker dat niets van zijn plot echt is gebeurd, dit is de fantasie van de regisseur. Maar ik hoorde dat Snowden wel degelijk een kubus bij zich had, hoewel het een signaal was voor een persoon met wie ze persoonlijk niet vertrouwd waren.

– IK, ALS KIND, KON DE PUZZEL NIET OPLOSSEN EN IK WAS DE STICKERS OPGELOST. VADER HOUDT ER NIET VAN TE DOEN, MAAR OM DE STICKERS NIET TE BESCHADIGEN, HEEFT HIJ DE KUBUS IN ONDERDELEN GEDEMONTEERD EN WEER GEMONTEERD. KAN IEDEREEN LEREN EEN CUBE TE MAKEN?

– Naar mijn mening wel. Maar dit is nog niet bewezen want ik heb niet met alle 7 miljard gecontroleerd of ze het konden. Omdat we potentieel kunnen leren, maar het hangt ook af van de tijd: iemand leert veel sneller, iemand heeft hier niet genoeg leven voor. Kortom, het draait allemaal om snelheid.

Erne Rubik in de “Republic” winkel
– DE RUBIK’S CUBE KAN PROBEREN IEDEREEN TE MONTEREN. MAAR WAT DOEN DE BLINDEN EN DALTONICS?

– De blinden en kleurenblinden kunnen het visuele patroon niet herkennen, en er zijn speciale stenen voor blinden voor hen. U kunt het oppervlak met uw vingers aanraken en ze verschillen op dezelfde manier als kleuren verschillen.

– HONDERDEN MILJOEN KUBUSSEN ZIJN GEPRODUCEERD SINDS DEZE DOOR U WERD UITGEVONDEN. HEBT U OOIT GEHAD OVER HOEVEEL KUBUSSEN IN DE TIJD ONTBINDEN?

– In tegenstelling tot sommige verpakkingen worden blokjes op planken opgeslagen en zijn ze niet belastend voor het milieu. Natuurlijk geef ik de voorkeur aan degenen die van hout zijn gemaakt. Maar dan zeg je dat ik een boom heb omgehakt om deze kubus te maken. Om iets te krijgen, moet je iets opofferen. Nou, je kunt de Rubiks kubus natuurlijk in je hoofd oplossen. Dan zijn er helemaal geen materialen nodig. Maar ik verzeker je: het zal veel moeilijker zijn dan met een echte kubus. Tot op heden zijn er ongeveer een half miljard kubussen geproduceerd, maar toch zijn Coca-Cola en andere plastic dingen duizenden keren meer geproduceerd. Je kon zelfs nu zien dat mensen vanaf de allereerste feestjes kubussen meebrachten, die 40 jaar oud zijn.

 

rubiks kubus

https://breinbrekers.be

Gerelateerde artikelen

Brievenbus Cadeau

Playstation tegoed kopen met Mister Cash