Builds
Image default
Sport

Zo maak je het WK 2022 nóg leuker!

Het wereldkampioenschap voetbal staat weer voor de deur. Je kunt komende weken volop genieten van internationaal voetbal op het hoogste niveau. Naast dat je dagenlang verwend wordt met voetbal, is er een manier waarop je het WK 2022 nóg leuker kunt maken!

Het WK voorspellen

Denk jij de grootste voetbalexpert te zijn? Voorspel dit jaar met je vrienden door middel van websites gratis alle uitslagen van de poule- en knock-outfase. Bij deze voorspellingen horen ook de topscoorders van het toernooi.

Zo voorspel je wie er wint

Hoe voorspel je de uitslagen van deze wedstrijden? Je kan ze simpelweg voorspellen door te kijken naar de FIFA world ranking (een ranglijst van alle spelende landen).  Zo is de kans dat Frankrijk wint van Japan groter dan andersom omdat Frankrijk hoger staat in de ranglijst. Wees hierbij wel gewaarschuwd! Het beste land kan ook tijdelijk uit vorm zijn waardoor de kans groot is dat een team dat iets lager op de ranglijst staat en wel in vorm is wint. Kijk daarom nog een goed naar de uitslagen van de laatste wedstrijden van beide teams. Wellicht kun je hieruit opmaken wie morgen gaat winnen.

De score

Nu je hebt gekeken naar wie je denkt te winnen is het tijd om de score te voorspellen. Dit is onmogelijk om altijd goed te hebben. Toch zijn er een aantal feiten waarop jij je voorspellingen kunt baseren. Zoals het feit dat de meeste voetbal wedstrijden eindigen met een doelpunt verschil van 1 of 0. En dat de meest voorkomende uitslagen in voetbal 2-1 en 1-0 zijn. Wellicht denk je nu 2 keer na voor dat je een monsterscore van 6-0 gaat invullen.

De topscoorders

Bij de topscoorders is het belangrijk dat je voor spelers kiest waarvan de kans groot is dat ze de finale halen. Of dat je voor spelers kiest die in een gunstige poule zitten. Werp hierbij een blik op met name de aanvallers. Zij scoren over het algemeen meer dan bijvoorbeeld middenvelders of verdedigers. Ook hier is het belangrijk om een oogje te houden op de spelers die in vorm zijn.