Builds
Image default
Woning en Tuin

Wat doen tegen kou door de brievenbus?

Het vriest buiten…

In de nacht is het soms wel -10 graden en dat voel je binnen ook. De kou voel je door de ramen heenkomen, het komt onder de deur door. Maar waar het vooral doorgang heeft is de brievenbus in de deur! Er zit dan wel een klep voor, maar dat werkt in de winter niet afdoende. Veel mensen hebben dan ook last van kou door de brievenbusklep. Wat kun je hieraan doen?

De meest voor de hand liggende oplossing is om het gaat in de deur te dichten en een losse wandbrievenbus buiten aan de muur te hangen. Dan ben je niet alleen direct van de kou en toch af, maar geniet je van nog enkele voordelen. Want zonder brievenbusklep kunnen er tijdens oud en nieuw ook geen vuurwerk bommen bij je naar binnen worden gegooid en kunnen dieven niet via de opening van je brievenbusklep aan je deurslot lopen hengelen om hem open te krijgen. Het heeft ook een nadeel. Want zo makkelijk als dat jij nu de post ontvangt, gaat het niet meer worden. Dus het weghalen van je brievenbusklep heeft enkele voordelen maar ook een groot nadeel.

Kies voor tochtwering brievenbus

Wil je je deurbrievenbus behouden? Dan moet er natuurlijk wel echt iets aan die kou en tocht worden gedaan. Gelukkig bestaat er tochtwering om achter de brievenbus te plaatsen. Dit is meestal in de vorm van een brievenbusborstel, of een soort tochtstrip. Deze tochtwering voor brievenbus plaats achter de brievenbusklep is deze tochtwering bestaat meestal uit een rij opstaande synthetische haren en naar beneden staande haren. De gleuf is minimaal, maar post kan er wel doorheen gedruk worden. Nu moet kou al eerst een klepje trotseren en vervolgens moet het nog door de tochtborstel glijden. Wil je het helemaal goed doen? Dan plaats je aan de binnenzijde van je buitendeur ook nog een brievenbusklep. Dit moet niet een klep zijn die heel zwaar is of heel moeilijk open gaat. De postbode moet namelijk nog wel een envelopje door de klep kunnen heenduwen. Is jouw brievenbusklep te zwaar? Dan verfrommeld je post als een harmonica in elkaar en blijft deze tussen de twee brievenbuskleppen zitten. Koop goede tochtwering met lekkere dikke tochtborstels. Je kunt namelijk wel een goedkope brievenbus tochtborstel kopen, maar deze zal minder effectief zijn. Wil je dus op stookkosten besparen? Kies dan voor deze deurisolatie voor jouw huis.