Builds
Image default
Woningen

Welke verhuisdozen heb ik nodig?

Welke verhuisdozen heb ik nodig?

Helaas is de ongelukkige realiteit dat er geen manier is om te verhuizen zonder kartonnen verhuisdozen. Behalve uw meubels en apparaten, moet al het andere in verhuisdozen of boekendozen worden verpakt om tijdens het transport voldoende te worden beschermd.

Een verhuizing begint altijd met de zoektocht naar geschikte dozen. Wij helpen je graag om je wat meer inzicht te geven in type dozen zodat je verhuizing niet hier al stuk loopt. Je krijgt antwoord op de vraag welke dozen er zijn en met hoeveel dozen je precies moet verhuizen. Het inschatten van de hoeveelheid verhuisdozen die je nodig hebt is namelijk niet altijd even makkelijk. Er zijn echter een paar dingen die je kunt doen om niet vast te lopen bij het inpakken van je boeken of het bepalen van het juiste budget. Volg in plaats daarvan deze gids en bespaar jezelf een hoop moeite.

Verschillende type dozen

Wist je dat er speciale dozen zijn die speciaal zijn ontworpen om kleding in op te hangen? Of misschien verzamel je liever boeken. Dan is er ook voor jou een geschikte inpakdoos! Hoewel ze vaak meer kosten, loont het de moeite om je kleding, boeken en serviesgoed te beschermen en hier aparte dozen voor te bestellen.

Doosformaten

Hoewel er per aanbieder kleine verschillen van een paar centimeter kunnen zijn, zijn dozen over het algemeen in vier primaire maten verkrijgbaar. Wil je weten hoeveel dozen je nodig hebt? Kijk dan eerst welke type dozen er zijn. De meest voorkomende formaten verpakkingsdozen zijn:

  • Kleine verpakkingsdozen

Deze kleine dozen hebben niet heel veel inhoud en kunnen voor je beeldvorming ongeveer 20 middelgrote tijdschrifen of 6 flessen wijn bevatten. Ze zijn goed voor kleine, zware voorwerpen zoals boeken, schoonmaakspullen, een verzameling cd’s en/of dvd’s of ander klein huis-tuin- en keukengerei.

  • Middelgrote verpakkingsdozen

Items die meer ruimte innemen heb je over het algemeen nodig tijdens je verhuizing of direct na je verhuizing. Sla daarom een voorraad in van dit type dozen en label ze. Meestal zijn deze dozen geschikt voor het inpakken van keukenraad.

  • Grote verpakkingsdozen

Grote dozen zijn het beste voor het verplaatsen van opgevouwen kleding en schoenen. Grote verpakkingsdozen kunnen tot wel twaalf paar schoenen bevatten. Let wel dat deze dozen niet extra zwaar beladen kunnen worden.

Begin tijdig met het inpakken van je spullen. Bestel alvast wat verschillende dozen tweedehands zodat je er feeling bij krijgt. Bestel, indien nodig, daarna nog wat extra dozen.

 

https://verhuisdozen.store