Builds
Image default
Tuin en buitenleven

Hoe kan je voor een veilige omgeving zorgen?

Van meeste mensen wordt er niet verwacht dat zij in levensgevaar zijn tijdens hun werk. Echter zijn er wel een aantal beroepen, waar je eerst niet aan dacht, waarbij je in levensgevaar kan komen. Deze beroepen zullen je verrassen. Bij de beroepen waar je in levensgevaar kan komen wanneer je aan het werk bent is het belangrijk dat je aan je veiligheid werkt. In dit artikel wordt kort besproken welke beroepen een grotere veiligheid nodig hebben dan andere beroepen, want veiligheid is enorm belangrijk voor de werknemer, werkgever en de zzp’er. Neem je veiligheid niet voor lief en mocht je een van deze beroepen beoefenen, kijk dan kritisch naar je werk en waar de veiligheid beter kan!

De werknemers in de zorg

Als we het hebben over veiligheid dan is deze enorm belangrijk voor werknemers in de zorg. In de zorg kan er namelijk van alles gebeuren waar je eigenlijk niet op voorbereid bent. Om toch goed voorbereid te zijn is het belangrijk om een werknemer voor te bereiden op wat hij kan aantreffen bij bijvoorbeeld een huisbezoek. Een huisbezoek wordt gedaan door een zorgverlener bij meestal een zieke of oudere die zelfstandig wonen. Wanneer een oudere of zieke zelfstandig woont is er geen toezicht op de situatie, hierdoor is het belangrijk om een agressie alarm op zak te hebben voor een zorgverlener. Dit zorgt er namelijk voor dat een zorgverlener een groter veiligheidsgevoel heeft wanneer deze bij een zieke of oudere op bezoek gaat en er een situatie voordat omdat er verwarring is.  Met het alarm wordt er meegeluisterd met de situatie voor 30 seconden. Zo wordt er besloten of de zorgverlener hulp nodig heeft of niet. Als dit wel het geval is zal een centralist de benodigde mensen inschakelen en zal er hulp komen. Is dit niet zo dan komt er geen hulp. De centralisten zijn gedreven in het maken van besluiten op basis van de 30 seconde die ze hebben.

De werknemers in de bouw

Ook voor werknemers in de bouw is een persoonlijke alarmknop van bijvoorbeeld Secure2go.nl/be/ een manier om de veiligheid van de werknemer te vergroten. Wanneer je in de bouw werkt komt er veel op je af. Een aantal van deze dingen is dat je met fysiek zware handelingen bezig bent, vaak doe je dit ook alleen. Hierdoor kan het zijn dat mocht er een gevaarlijke situatie voordoen, er niet zo snel iemand kan komen om de werknemer te helpen. Het belangrijkste dat de alarmknop kan hebben voor de werknemer in de bouw is locatiebepaling. Met locatiebepaling kan via GPS de locatie van de hulpzoekende bepaald worden. Dit is ideaal voor een werknemer in de bouw die bijvoorbeeld onder het puin ligt!

Ook voor werknemers die in rechten werken!

Als laatst kunnen ook werknemers die in de sector rechten werkzaam zijn profijt hebben bij een alarmknop. Dit komt doordat zij last kunnen hebben van cliënten of tegenpartijen die het niet eens zijn. Omdat zij hoog in de emoties rondlopen kan er vaak agressiviteit ontstaan, hierdoor loopt een werknemer gevaar en is het handig om een alarmknop te hebben. Met een alarmknop kan snel en efficiënt de beveiliging ter plekke komen of kan een collega direct te hulp schieten.