Builds
Image default
Zakelijke dienstverlening

De verschillende soorten zoekintenties in de zoekmachine

De verschillende soorten zoekintenties in de zoekmachine

De Google zoekintentie achterhalen is steeds belangrijker aan het worden. De zoekintentie geeft je namelijk informatie wie er ergens naar op zoek is en wat zij precies zoeken. Daarnaast worden daar ook bepaalde data aan meegeleverd. Denk hierbij aan leeftijd, geslacht of locatie. Hoe meer jij jouw bestaande klanten leert kennen, hoe beter je nieuwe klanten weet te werven. Valt het op dat er veel mensen uit dezelfde leeftijdsgroep zijn? Dan kun je hierop inspelen door ook andere leeftijdsgroepen te gaan aanspreken. Zorg voor vlotte taal en een persoonlijke sfeer dan trek je klanten uit bijna iedere doelgroep.

Waarom is het belangrijk dat je deze weet?

De belangrijkste zoekintentie is de navigatie. Het is belangrijk dat een klant altijd alle antwoorden op vragen die hij of zij heeft terug kan vinden. Heb je dus bijvoorbeeld een lamp en zijn ze op zoek naar een lamp met een kleurtje dan moet je hier een linkje naar hebben. Voor de klant ervaring is dit cruciaal en zo ga jij uiteindelijk ook meer omzet draaien.

Daarnaast zal je ook moeten kiezen of een klant bij jou komt om commerciële redenenen of juist transactionele. Bij commerciële redenen moet je denken aan de aankoop van een product of dienst. Bij een transactionele reden zijn er veel voorbeelden. Je wil bijvoorbeeld dat mensen hun gegevens achterlaten op de website. Of je wil in contact komen met lotgenoten. En zo kun je er nog veel meer bedenken.

Marketing uitbesteden voor je zakelijke webshop

Met het Webshop marketing pakket ben jij ervan verzekerd dat ook de zoekintentie onder de loep wordt genomen. Onze ervaren marketeers zorgen ervoor dat de klant jouw bedrijf weet te vinden. Dit doen zij door bijvoorbeeld SEO geoptimaliseerde teksten te schrijven. Daarnaast kijken zij ook naar zogeheten rich content. Naast de tekst is het namelijk ook nodig dat je voldoende afbeeldingen of video’s hebt. Deze zorgen ervoor dat de klant in een ogenblik een goed overzicht heeft. En dit wordt vaak ook nog eens door zoekmachines zoals Google, Bing of Yahoo gewaardeerd. Natuurlijk zijn er nog honderden punten meer die een marketeer doet, maar dit is per bedrijf een andere aanpak.