Builds
Image default
Bedrijven

Het beste idee voor een dagje uit

Wil je een leuk dagje uit met je gezin, met je collega’s of een vriendengroep? Denk dan eens aan een dagje Giethoorn. Dit beroemde dorp in Overijssel heeft veel te bieden. Het bekendst is Giethoorn natuurlijk vanwege het vele water. Al het vervoer in het dorp gebeurt over water. Sterker nog: Giethoorn heeft maar één recht doorgaande weg. Auto’s rijden er niet, want die ene weg is alleen bedoeld voor voetgangers en fietsers. Je kunt in Giethoorn een bootje huren om heerlijk te genieten op het water. De punter werd vroeger ook al gebruikt om mensen en goederen te vervoeren. Vandaag de dag zijn de punters voorzien van een elektrische motor. Je hoeft dus niet meer over spieren te beschikken om te varen. De boten zijn geschikt voor maximaal 6 tot 8 personen, afhankelijk van het soort boot dat je huurt. 

Buitenlandse toeristen houden van Giethoorn

Niet alleen toeristen uit eigen land brengen graag een bezoek aan het Overijsselse waterdorp. Ook vele tienduizenden toeristen strijken jaarlijks in Giethoorn neer. Ze gaan voor boat rental in Giethoorn, want ook zij willen het dorp het liefst vanaf het water verkennen. Uiteraard spreken de verhuurders goed Engels en Duits zodat ook buitenlandse toeristen veilig het water op kunnen met hun punter. Na afloop van een aantal uren varen kun je terecht in één van de uitstekende restaurants in Giethoorn. Of breng een bezoek aan één van de interessante musea.

Regel nu direct je punterbootje voor Giethoorn

Wil jij eens wat anders dan een dagje shoppen in een grote stad of naar de dierentuin met de kinderen? Reserveer dan nu een bootje in Giethoorn. Dat kan gewoon online. Je kiest de datum waarop je het dorp wilt bezoeken en welk type boot je wilt huren. Je ziet meteen of er boten beschikbaar zijn. Bij aankomst ligt je punter klaar voor vertrek. Na een korte instructie kun je meteen aan boord en beginnen aan een mooie tocht over het water.