Builds
Image default
Bedrijven

Verhoog de productiviteit met deze tips

Worden er (meer dan) genoeg uren gemaakt op kantoor, maar zie je dat niet terug in het aantal afgeronde taken? En zou je daarom graag willen dat je medewerkers productiever werken, zodat het bedrijf kan groeien en iedereen met voldoening de werkdag afsluit? Dan is het goed om te weten dat er daarvoor verschillende mogelijkheden zijn. Door aanpassingen in de manier van werken bijvoorbeeld, maar ook door een verandering in de werkomgeving. De onderstaande tips helpen je om de productiviteit op de werkvloer een boost te geven.

Laat het personeel kennismaken met de Pomodoro techniek

De Pomodoro techniek is een bewezen efficiënte manier om veel productiever te werken. Het leert je om slimmer om te gaan met afleiding, voorkomt uitstelgedrag en zorgt ervoor dat je meer gefocust op je taak blijft. Het mooie van deze techniek is dat je er maar weinig voor hoeft te doen. Je zet de timer op 25 minuten, start je taak en laat je door niets of niemand afleiden. Neem na 5 minuten pauze en begin weer aan de volgende taak. Na een aantal taken afgerond te hebben, neem je een wat langere pauze.

Verzorg trainingen voor meer focus op het werk

Het introduceren van de Pomodoro techniek is een mooi begin, maar het kan zijn dat er meer nodig is. Daarom bestaan er trainingen voor meer focus op het werk. Deze trainingen leren je om te gaan met chaos in je hoofd en afleiding. Ook wordt er tijdens dit soort trainingen gekeken naar de manier van werken op kantoor en besproken hoe het anders kan. Denk bijvoorbeeld aan multitasken; een geweldige manier om veel dingen gedaan te krijgen, maar uiteindelijk werkt het meestal averechts.

Geef je werknemers de kans om zich volledig af te sluiten

Om niet te hoeven multitasken of het mogelijk te maken om met fijne technieken voor meer focus te werken, is het belangrijk dat je medewerkers zich volledig kunnen afzonderen. ‘Even’ tussendoor een vraag van een collega is namelijk snel gesteld, maar zorgt er wel voor dat je weer volledig uit je focus bent. Geef werknemers daarom de optie om in een aparte ruimte te zitten, zodat ze geconcentreerd aan een bepaalde taak kunnen werken. Je kunt bijvoorbeeld ook een stilteruimte inrichten of investeren in noise cancelling koptelefoons.

Het interieurontwerp van het kantoor

In de vorige tip hadden we het al over aanpassingen in het interieurontwerp op kantoor, zodat er meer ruimte is om in stilte te werken. Wist je daarnaast dat je ook bepaalde plantensoorten kunt neerzetten voor meer focus en productiviteit? Ook bepaalde kleuren op de muur, kunnen de focus verhogen. Lijken aanpassingen in het interieur je een goed idee, maar heb je geen idee hoe? Dan is het een optie om een interieurarchitect kantoor in te schakelen die deze taak voor je uit handen neemt. Art2Go is zo’n bedrijf dat voor jou en je medewerkers een flexibele en inspirerende werkomgeving kan creëren. Art2Go gaat een stuk verder dan alleen een simpele stilteruimte; ze zorgen echt voor een fantastische werkomgeving. Geïnteresseerd in de mogelijkheden? Bekijk hun werk dan eens op de website.