Builds
Image default
Gezondheid

Beste stappenteller horloges

Beste stappenteller horloge

Het beste stappenteller horloge van 2021 bepalen is niet eenvoudig. Er is een absolute wildgroei aan horloges met een stappenteller. Dankzij een stappenteller kunnen wij (ja, jij en ik) ons beter houden aan ons plan en onze doelen in zicht houden. Ook zijn ze vaak uitgerust met een calorieteller die bijhoudt hoeveel calorieën je hebt verbrand tijdens je trainingen. 

Als je op zoek bent naar een goede manier om je stappen te tellen, dan kom je al snel uit bij een smart watch, fitness tracker of activity tracker. Veel van dit soort horloges meten echter al snel te veel. Wil je een gewone stappenteller kopen waarmee je de tijd, datum en heel nauwkeurig je stappen kan meten die je per dag zet? Bekijk dan de onderstaande lijst met onze favoriete stappentellers van 2021.

Goedkoopste stappenteller horloge

De Xiaomi Mi Band 5 is een hele goede optie voor iedereen (jong of oud) die op zoek is naar een goedkope stappenteller. Deze stappenteller is betrouwbaar. Het grootste nadeel is dat het geen eigen ingebouwde GPS heeft.

Beste stappenteller horloge

Fitbit is eigenlijk marktleider als het aankomt op activity trackers. Ze hebben vele modellen, waarvan de Charge-serie verreweg het populairste is. De nieuwste activity tracker uit deze serie is de Fitbit Charge 4. Via de Fitbit-app koppel je hem aan je telefoon en kun je ook via je telefoon bijhouden hoe actief je bezig bent (geweest). Daarnaast heeft Fitbit een ‘Fitbit-community‘ waarbij je in contact kunt komen met iedereen die een Fitbit heeft en elkaar zo motiveren door bijvoorbeeld uitdagingen aan te gaan. Een van de beste functies is Fitbits briljante slaaptrackingsgegevens, die enkele van de meest nauwkeurige zijn die we hebben getest. Het is op de Charge 4 niet onfeilbaar, maar de inzichten zijn serieus goed en je krijgt ‘s nachts ook slaapapneu-gegevens van de SpO2-sensor.

Beste losse stappenteller

Ben je op zoek naar een losse stappenteller die je bijvoorbeeld gewoon in je zak kan doen? De goedkoopste stappenteller is de Omron Walking Style One 2.1. Deze budget stappenteller past in je tas of broekzak. De Omron heeft een 3D sensor die afgelegde afstand en verbrande calorieën bijhoudt. Ideaal voor degenen die willen beginnen met bijhouden zonder de complexe opties! 

Veelgestelde vragen stappentellers

Wat meet een stappenmeter of stappenteller en wat is het?

Een stappenteller is een klein apparaat of ingebouwde techniek in bijvoorbeeld telefoon of horloge dat het aantal stappen telt dat je zet. Het wordt ook een stappenmeter genoemd. Sommige stappentellers vertellen je ook hoe ver je in kilometer hebt gelopen of hoeveel calorieën je hebt verbrand. Maar kilometer- en caloriewaarden zijn schattingen en zijn mogelijk niet nauwkeurig.

Wat is een goed stappendoel?

10.000 stappen wordt door velen gezien als een goed stappendoel. Om dit te bereiken kun je het beste een stappenteller kopen en deze een week gebruiken. Je meet zo je basislijn. Voeg om de twee weken 1000 stappen toe om aan het doel van 10.000 stappen te komen.

Wat is het verschil tussen een activity tracker en een stappenteller?

Activity trackers zijn stappentellers die extra functionaliteiten hebben. Ze meten de lichaamsactiviteiten op een dynamischere manier. Hierdoor geven ze een accurater beeld van de activiteiten. Daarenboven kunnen ze vaak ook het slaappatroon bijhouden en is het mogelijk om resultaten met anderen te delen.

Wat zijn de voordelen van een stappenteller voor horloges?

Dankzij de stappenteller krijg jij aanzienlijk veel inzage in hoe je op dit moment presteert. Daarnaast kun je met sommige modellen ook historische data vergelijken met je huidige prestaties, om vooruitgang te visualiseren. De meeste pedometers zijn compatibel met veel sporten. Veelvoorkomende sporten zijn natuurlijk wandelen en hardlopen. Ook fietsen is populair. Als je fitnesshorloge waterdicht is, kun je het zelfs gebruiken met watersporten zoals wedstrijdzwemmen en waterpolo. Raadpleeg je productbeschrijving of -instructies om erachter te komen of jouw fitnesshorloge waterdicht is.

Zijn de telefoonstappentellers nauwkeurig?

Smartphone stappentoepassingen kunnen stappen nauwkeurig meten en kunnen nauwkeuriger zijn dan sommige draagbare apparaten, zo blijkt uit een nieuw onderzoek.

Kan ik mijn stappen niet beter met mijn telefoon meten?

Dit kan natuurlijk ook. De meeste moderne smartphones zijn voorzien van een stappenteller. Deze is vaak alleen niet zo nauwkeurig als een normale stappenteller aan de pols. Ook is het vaak omslachtig om altijd je telefoon bij je te dragen, waardoor stappen kan missen op een dag. Je wilt natuurlijk wel een zo volledig mogelijk overzicht hebben!

Hoe telt een stappenteller stappen?

Stappentellers kunnen jouw stappen meten omdat je lichaam van de ene naar de andere kant zwaait als u loopt. Elke schommeling telt als één stap. Door het aantal “schommels” te vermenigvuldigen met de gemiddelde lengte van uw stappen, weet de stappenteller hoe ver je bent gegaan.

https://sporthorloge.info/