Builds
Image default
Gezondheid

Laat niet langer spelen met je gezondheid

De “gezondheidstrend” wordt groter en groter. Steeds meer mensen letten op hun voeding, gaan vaker sporten, tellen hun stappen, enzovoort. In principe is dit natuurlijk alleen maar goed. Een gezonde samenleving is iets waar we naar streven. Echter zijn er uiteraard ook bedrijven die misbruik maken van de stijgende behoefte naar een gezonder of mooier lichaam…

Supplementen populairder dan ooit

Volgens Grand View Research is naar verwachting de supplementenindustrie in 2024 maar liefst 278.02 biljoen dollar waard. In 2004 was dit slechts 20 biljoen dollar. Er komen steeds meer supplementen bij en steeds meer mensen gaan supplementen gebruiken. In Amerika gebruikt bijvoorbeeld 3 van de 4 mensen ouder dan 55 dagelijks een supplement.

Supplementen industrie minder mooi dan het lijkt

Veel mensen hebben een positief beeld bij supplementen. Maar zodra we een kijkje dichterbij nemen zien we al snel een wereld met gewapende rechtszaken, leugens over ingrediënten en andere duistere zaakjes.

Jaarlijks leveren supplementen veel ziekenhuisbezoeken en zelfs een aantal doden op. Dit komt waarschijnlijk omdat er vaak wordt gelogen over wat er precies in zit. Toen een tijdje geleden bijvoorbeeld onderzocht werd wat er precies in het haarsupplement zit wat de Kardashians promoten, kwamen ze erachter dat 7 van de 11 ingrediënten meer dan 20% afweken.       

Een nog ouder voorbeeld is Jack3d. Een pre-workout supplement dat beweerde dat het op plantaardige basis was gemaakt. Echter werd het na 5 jaar en 400 miljoen dollar in sales duidelijk dat het goedje toch een synthetische stimulans bevatte.

Zo zijn er nog veel meer voorbeelden van supplementen waarbij gelogen wordt over de ingrediënten en zogenaamde effecten. De waarheid is ook nog eens dat je ze in de meeste gevallen helemaal niet nodig hebt…

Supplementen overbodig

Vooral in de fitnesswereld zijn supplementen erg populair. Veel mensen die werken aan hun lichaam en gezondheid gebruiken supplementen om sneller hun doel te bereiken. De waarheid is dat een groot deel van deze supplementen eigenlijk helemaal geen toegevoegde waarde heeft. Bijna alle ingrediënten uit supplementen kan je namelijk ook uit voeding halen.

Multivitamine is een heel goed voorbeeld hiervan. Dit is enorm populair, maar in bijna alle gevallen overbodig. Veel mensen halen de nutriënten uit multivitamine al uit hun voeding.

Zorg voor professionele begeleiding

Betekent dit dat elk supplement slecht is? Absoluut niet, er zijn zeker supplementen die wel voordelen hebben. Maar de kans is groot dat als jij een supplement gebruikt, deze niks toevoegt of zelfs slecht is. Daarom is het aan te raden om niet zomaar van alles naar binnen te gooien. Tegenwoordig zijn er genoeg mensen die je hierover goed advies kunnen geven, denk aan personal trainers, diëtisten, online coaches, enzovoort. Zorg er dan alleen wel voor dat je een coach hebt die niet wordt gesponsord door een supplementenbedrijf…

Voor meer info : https://start-fitness.com/

Gerelateerde artikelen

Ongewenste zwangerschap

Onbeschermd zonnen als oorzaak van een zwangerschapsmasker

Stel zelf je zorgverzekering samen