Builds
Image default
Winkelen

De 5 bekendste modeontwerpers van de afgelopen eeuw: Valentino webshop, Chanel & meer

De mode-industrie kent vele invloedrijke ontwerpers die invloed hebben gehad op wat we vandaag de dag dragen. Hieronder beschrijven we de vijf bekendste modeontwerpers van de afgelopen eeuw: van Coco Chanel en Yves Saint Laurent tot Valentino Garavani, wiens kleding je ook in België en Nederland shop in de Valentino webshop.

1. Valentino Garavani

Valentino Garavani richtte in 1960 het beroemde modemerk Valentino op. Dit Italiaanse modehuis maakt elegante en vrouwelijke ontwerpen, vaak in opvallende kleuren en gemaakt van bijzondere stoffen. Zelf Valentino dragen? Bij Mania-K shop je in de Valentino webshop. Je vindt kleding en accessoires uit de laatste collecties in de Valentino webshop en bestelt zowel in België als Nederland.

2. Coco Chanel

Coco Chanel was een iconische ontwerpster die vooral bekend staat om haar revolutionaire bijdrage aan de mode-industrie, zoals de introductie van de ‘little black dress’ en de Chanel-tas. Haar stijl was minimalistisch, elegant en functioneel, en haar invloed is nog steeds te zien in de hedendaagse mode.

3. Christian Dior

Christian Dior was een Franse ontwerper die in 1947 de ‘New Look’ introduceerde, een stijl die werd gekenmerkt door een wespentaille, wijde rokken en vrouwelijke silhouetten. Dit veranderde de mode-industrie en creëerde een nieuw beeld van vrouwelijkheid dat nog steeds invloed heeft op de mode van vandaag.

4. Gianni Versace

Gianni Versace was een Italiaanse modeontwerper en oprichter van het modehuis Versace. Hij werd bekend door zijn flamboyante en opvallende ontwerpen die vaak gekenmerkt werden door gedurfde prints, felle kleuren en luxe materialen. Hij combineerde traditionele Italiaanse technieken met moderne ontwerpen en populariseerde de ‘neo-barokke’ stijl.

5. Yves Saint Laurent

Yves Saint Laurent is een Franse ontwerper die bekend staat om zijn innovatieve en vooruitstrevende ontwerpen, waaronder het creëren van de smoking voor vrouwen en de introductie van het safari-jasje. Hij was een pionier in het ontwerpen van androgyne kleding en wordt nog steeds beschouwd als een van de grootste ontwerpers aller tijden.

Vind jouw nieuwe favoriete stuk

In de webshop van Mania-K vind je verschillende iconische merken. Je bestelt ze eenvoudig en ze worden snel geleverd bij jou thuis. Neem zeker eens een kijkje als je geïnteresseerd bent in de betere modehuizen.

https://mania-kwebshop.be/