Builds
Image default
Woning en Tuin

Een houtkachel kopen of toch liever een pelletkachel?

Wilt u uw huis verwarmen en tegelijk voor extra sfeer kopen? Dan kunt u een houtkachel kopen, of een pelletkachel. Bij Ecovlam in Wortegem-Petegem vindt u een ruim aanbod van heel wat verschillende soorten kachels, voor ieder wat wils. Elke soort kachel heeft bepaalde voordelen, en we zetten die van een pelletkachel graag even voor u op een rijtje.

De voordelen van een pelletkachel

Een houtkachel kopen lijkt vaak een voor de hand liggende optie wanneer u een kachel zoekt, maar heeft u ook al eens een pelletkachel overwogen? Zo’n kachel is zeer eenvoudig in gebruik en werkt met een automatische ontsteking. Geen gedoe dus met vuur stoken en dit gaande proberen te houden. Er bestaan zelfs heel wat modellen met een afstandsbediening voor ultiem gebruiksgemak. Ook kunt u een pelletkachel vaak programmeren, en bijvoorbeeld een dag- of weekschema instellen. Dat is handig wanneer u op voorhand weet wanneer u meestal thuis komt en zo is het snel gezellig warm in huis. In vergelijking met een houtkachel heeft u ook minder last van geur, maar er zijn natuurlijk heel wat mensen die net houden van deze geur. Op vlak van milieuvriendelijkheid scoort een pelletkachel ook zeer goed. Pellets worden gemaakt van geperst afvalhout en zo’n kachel is vrijwel CO2-neutraal. Ook worden ze in handige zakken geleverd die u eenvoudig en droog kunt stockeren.

Vind de kachel die bij u past

Wilt u toch liever een houtkachel kopen? Ook dat kan uiteraard bij Ecovlam. In deze winkel vindt u pelletkachels, maar uiteraard ook houtkachels. Ze vertellen u graag meer over de voordelen en de werking van elke soort kachel en gaan samen met u op zoek naar het geschikte type en model voor in uw woning. Vraag gratis een offerte aan, ga langs in de toonzaal of neem contact met hen op als u vragen heeft.

https://ecovlam.be/