Builds
Image default
Woningen

Ramen kopen

Kunststof ramen in design: er zijn meer opties dan op het eerste gezicht lijkt.

Kunststof ramen in de architectuur zijn allang niet nieuw. In de overgrote meerderheid van de gevallen zijn ze echter nog steeds een eenvoudige witte rechthoek. De gemiddelde consument weet gewoon niet welke opties er zijn bij het ontwerpen van vensters. Dit artikel geeft een overzicht van enkele ervan.

Vergeleken met houten ramen presteren kunststof ramen op bijna alle manieren beter:
● Er is een mogelijkheid om te experimenteren met de vorm: je kunt een raam maken van bijna elke configuratie.

● Met profiellaminering kunt u elk kleurenschema belichamen en een verscheidenheid aan natuurlijke texturen gebruiken.

● Diverse decoratieve elementen imiteren sierlijke raambalken, gebeeldhouwde decoraties, enz.

● De technologie is toepasbaar voor de fabricage van deuren. Ze kunnen in dezelfde stijl gemaakt worden als de ramen. Vanwege de duurzaamheid van moderne producten worden kunststof deuren gelijkgesteld aan metalen.

● Een van de trends in modern design is veel licht. Panoramische modellen helpen dit zo goed mogelijk tot leven te brengen.
Vensterconfiguraties
Bestaande technologieën maken het mogelijk om producten van elke vorm te vervaardigen. PVC-raam kan rechthoekig, driehoekig (symmetrisch of asymmetrisch), trapeziumvormig zijn. Er zijn gebogen en gekrulde ramen. Afgeronde en ovale vormen zien er vooral goed uit op frontons. Een driehoekig of trapeziumvormig raam is geschikt voor een zolder of zolder.

De verschillende vorm van de ramen en de esthetische uitstraling van de afwerking worden gecombineerd met de sterkte die inherent is aan PVC-profielstructuren. Tegelijkertijd is het veel gemakkelijker en goedkoper om een ​​complex raam van kunststof te maken dan van hout.
Ramen lamineren als decoratiemethode
In een doordacht en mooi ontwerp zijn nuances belangrijk: u moet niet alleen de kleur kiezen, maar ook de textuur van het oppervlak van de interieurdetails.

Profiellaminering met kunststof ramen komt te hulp. De technologie maakt het mogelijk om de luiken het uiterlijk te geven van een product van natuurlijk hout: eiken, elzen, kersen, walnoten, enz.

Als de afwerking een ongebruikelijk kleurenschema vereist, kleurlaminering of imitatie van geanodiseerd aluminium, geborsteld staal, enz.

Meer recentelijk is er een nieuw type afwerking in deze lijn verschenen – VEKA, Spectral, Anthrazit, Ultramatt. Het zijdeachtige oppervlak in donkergrijs sluit aan bij moderne Europese designtrends.

Maak je geen zorgen over laminaatvloeren of vervaging na verloop van tijd. De levensduur van decoratieve coatings voor PVC-profielen is vergelijkbaar met de levensduur van het gehele product. Lamineren is gemakkelijk schoon te maken en bestand tegen extreme temperaturen.
Decoratieve artikelen.
Nog meer ontwerpmogelijkheden worden geboden door het gebruik van extra decoratieve elementen: spros, fittingen, imitatie van gebeeldhouwd decor.

Grote ramen zien er origineel en stijlvol uit, waarvan het glas door sierlijke roosters in rechthoeken is verdeeld – op aanvraag.

In sommige gevallen dienen leuningen als een structureel element en vormen ze een integraal onderdeel van de vleugel. Ze zijn gemaakt van hetzelfde materiaal als het frame en zien eruit als één stuk. Decoratieve spros lossen alleen esthetische problemen op.

Binnenstrips zijn sierstrips van kunststof of aluminium die in de ruimte tussen de glasplaten worden geplaatst. Ze kunnen recht of gebogen zijn, met hout- of metaallaminering.

De eigenaardigheid van de interne shpros is dat deze in de productiefase in een glazen unit is geïnstalleerd en niet kan worden vervangen. Bovendien beperkt de kleine afstand tussen de ruiten in de isolatieglaseenheid de grootte van de interne jaloezieën.

De buitenste stroken worden rechtstreeks op het glas gelijmd. Ze kunnen na installatie op een kant-en-klaar raam worden geïnstalleerd. Hierdoor kan de ontwerper experimenteren met verschillende decoropties. Er zijn geen rigide beperkingen meer aan de grootte van de lamellen: ze kunnen van 23 tot 75 mm breed zijn en hebben een trapeziumvormige doorsnede, waardoor ze nog meer lijken op de binding van een traditioneel houten raam.

Houtverlijmd profiel ziet er veel beter uit als u metalen fittingen gebruikt. De keuze aan raamkrukken, verschillend van kleur en vorm, is enorm.

Een ander type decor zijn volumetrische overlays, waarmee u het product een echt exclusieve uitstraling kunt geven. Meestal worden ze gebruikt wanneer het belangrijk is om het historische uiterlijk van het gebouw te behouden – de reconstructie van architectonische monumenten laat niet toe om het uiterlijk radicaal te veranderen. Kozijnen kunnen worden gemaakt van hout of synthetische materialen en vervolgens worden geverfd om bij het raamkozijn te passen.

Ramen kopen

 

https://offerte-pvc-ramen-deuren-glazen-schuif.be/sitemap.html

https://offerte-pvc-ramen-deuren-glazen-schuif.be/