Builds
Image default
Zakelijke dienstverlening

Tips om steigers te kopen

Hier zijn een paar tips om in gedachten te houden wanneer u een steiger kopen wilt. Bepaal de soorten taken die op de steiger zullen worden uitgevoerd. Zullen werknemers zware bouw werkzaamheden uitvoeren, zoals metselen of zullen ze de steiger gewoon gebruiken voor lichte taken zoals schilderen? Kies het juiste type steiger voor de klus. Er zijn drie hoofdtypen steigers: frame, hangend en mobiel. Houd rekening met de hoogte van de steiger. Hoe hoog moet de steiger zijn om de taak veilig uit te voeren? Hogere steigers zijn duurder, dus kies alleen een hoogte die absoluut noodzakelijk is.

Verschillende soorten steigers die op de markt verkrijgbaar zijn

Er zijn veel verschillende soorten steigers op de markt, elk ontworpen voor specifieke toepassingen. Het meest voorkomende type steiger is frame steiger, die bestaat uit twee rijen stalen buizen die met elkaar zijn verbonden door dwarsschoren. Frame steigers worden meestal gebruikt voor algemene bouwtaken zoals schilder- en reparatiewerkzaamheden. Een ander veel voorkomend type steiger is buisvormige steiger, die bestaat uit een reeks metalen buizen die zijn verbonden door hulpstukken. Buis steigers worden vaak gebruikt voor taken die hogere constructies vereisen, zoals het wassen van ramen of gevelreparaties. Hangende steigers zijn een andere optie die vaak wordt gebruikt voor taken waarvoor toegang tot hoge plaatsen vereist is. Hangsteigers bestaan ​​uit een platform opgehangen aan een kraan of een andere bovenliggende constructie.

Hoe kan je een rolsteiger veilig opzetten en gebruiken

Rolsteigers kunnen een ongelooflijk handig hulpmiddel zijn voor elk bouwproject, maar het is belangrijk om het op de juiste manier op te zetten en te gebruiken om ongelukken te voorkomen. De eerste stap is het kiezen van een vlakke, stevige ondergrond om de steiger op te zetten. Zodra de steiger op zijn plaats staat, moet u ervoor zorgen dat alle sloten zijn ingeschakeld en dat het platform waterpas is voordat u erop klimt. Gebruik bij het werken op rolsteigers altijd een veiligheidsharnas en houd gereedschap en materialen binnen handbereik om te voorkomen dat u over de rand van het platform moet leunen. En tot slot, wees altijd voorzichtig bij het verplaatsen van de steiger.