Builds
Image default
Auto's en Motoren

auto voor gehandicapten

auto voor gehandicapten

Mensen die een rolstoel gebruiken of een beperkte mobiliteit hebben, zullen enthousiast zijn om te horen dat de huidige markt grote vooruitgang heeft geboekt bij het toegankelijker maken van voertuigen. Als uw huidige auto niet de meest betaalbare is, zijn er verschillende bedrijven die apparaten maken om mensen met bijna elke lichamelijke handicap te helpen achter het stuur te kruipen.

 

Wat is een auto voor gehandicapten precies?

 

 

Auto’s voor gehandicapten zijn minibussen en grote bestelwagens uitgerust met mobiliteitshulpmiddelen. Deze voertuigen zijn ontworpen om mensen met een handicap te vervoeren. Ze kunnen draaibare stoelen hebben voor rondreizende mensen of hellingen en liften voor rolstoelgebruikers. In sommige landen zijn pedaaloverdrachten geïnstalleerd voor bestuurders die hun rechter- of linkerbeen niet meer kunnen gebruiken. De voetbediening wordt gebruikt door mensen die niet meer met beide benen kunnen werken.

 

Afhankelijk van de geïnstalleerde apparatuur kan een beschadigde auto erg duur zijn. De uiteindelijke verkoopprijs is afhankelijk van de kenmerken van de bestelwagen. Het merk, model, leeftijd en onderhoudshistorie van de bus spelen allemaal een rol. Het is duidelijk dat gehandicaptenauto’s die zijn uitgerust met complexere uitrusting, meer kosten dan bestelwagens die zijn uitgerust met eenvoudige uitrusting.

 

Wat is een goede auto voor gehandicapten?

 

 

Wat maakt een auto een goede keuze voor een rolstoelgebruiker of persoon met een handicap? Nou, dat hangt af van de mogelijkheden van de gebruiker. De meeste auto’s kunnen eenvoudig worden uitgerust met oplossingen zoals handbedieningen, voetpedalen en vorkheftrucks. Draaistoelen, rolstoelliften en oprijplaten hebben verschillende eisen die bepaalde auto’s meer of minder geschikt maken. Uiteindelijk komt het neer op uw mogelijkheden en uw behoeften.

 

Verwachte prijzen voor een mindervalide auto

 

 

Het kopen van uw eigen auto voor gehandicapten kan een deel van de stress verlichten die gepaard gaat met constant rijden. Als u rolstoelauto’s wilt kopen, kunt u enkele kosten verwachten. Hier zijn enkele dingen om op te anticiperen:

 

Als u op zoek bent naar eenvoudige bediening, zorg er dan voor dat de meeste functies automatisch zijn. Er zijn veel dealers die nieuwe of gebruikte gehandicaptenvoertuigen aanbieden, waardoor het voor mensen met een handicap gemakkelijker wordt om hun scooters of rolstoelen in het voertuig te plaatsen. Speciale handmatige bedieningselementen, mobiliteits- en transferstoelen, samen met een verscheidenheid aan andere speciale apparatuur, kunnen opties zijn voor elke behoefte. Je kunt dus wat specifieker zijn in je zoektocht.

 

Als u eenmaal hebt besloten wat u wilt installeren, heeft dit invloed op de prijs van het voertuig dat u gaat kopen. Als u op zoek bent naar een nieuwe invalide auto, betaalt u waarschijnlijk tussen de $ 40.000 en $ 65.000. Je kunt ook een gebruikte kopen die je gemiddeld tussen de $ 21.000 en $ 35.000 kan kosten.

https://www.mobility4all.be/